Musicalnieuws.nl

DAPA voor Oekraïne | benefiet concert voor Giro555

In de sfeervolle Lourdeskerk in Scheveningen verzorgde op vrijdag 25 maart verschillende groepen DAPA- studenten en alumni samen met The Hague Symphonic pop orchestra een concert ten behoeve van Giro555.

Een heel arsenaal aan musicals passeert de revue: er wordt geopend met een mooi beeld over het nieuws uit Oekraine en Sunday in the Park with George wordt ingezet, een slimme eerste keuze.
Vanaf daar volgen de nummers en shows elkaar in hoog tempo op: klassiekers zoals Cats inclusief de originele poëzie en stuk dans, moderner werk zoals Dear Evan Hansen, een mooie medley uit Soldaat van Oranje en (uiteraard) Les Miserables waar de rode vlag voor de avond is ingewisseld voor een Oekraïens exemplaar.
Ondanks de bedroefde reden voor het concert valt er gelukkig ook nog wat te lachen: tijdens een Wim Sonneveld en de Jantjes medley klapt het publiek enthousiast mee en is de grote cast zichtbaar aan het genieten.
Helemaal gepast in het programma vinden wij deze liedjeskeuze niet maar het werkt om het publiek een beetje op te zwepen.

Door de grote cast en de vele nummers is er voor iedereen wel een moment om een solo te pakken of even op te vallen. Een mooi moment is de Die Schatten werden langer uit Elisabeth waar Rutger Bulsing de lourdeskerk omver blaast.

Songs for a new world leidt de finale in waar met A brand new day de hoop wordt uitgesproken deze verschrikkelijke oorlog snel ten einde te brengen.

Het resultaat mag er zijn want met een tussenstand van ruim 3000 euro heeft DAPA met dit benefietsconcert een fantastisch bedrag opgehaald.

Door Anniek de Wild

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025