Musicalnieuws.nl

DAPA studenten geven een prima visitekaartje af

Op dinsdag 7 mei speelde de DAPA studenten Danielle de Vries en Angela Pouwels hun voorstellingen 'Blind Date - de musical'' en de voorstelling “Head or Heart” voor ruim 100 mensen in het Koorenhuis theater in Den Haag.

Wanneer Blind Date newbie Nathan is gekoppeld met Katie, wordt een informeel drankje in een druk restaurant in New York een hilarisch diner. Terwijl de datum in realtime wordt onthuld, merkt het paar al snel dat ze niet alleen staan op deze onvoorspelbare avond. In een verrukkelijke en onverwachte wending krijgen de innerlijke critici van Katie en Nathan een eigen leven wanneer de ondersteunende beste vrienden en manipulatieve exen ze komen behoeden voor fouten. Kan dit stel, wat een datingramp zou kunnen zijn, in iets speciaals veranderen voordat de rekening arriveert?

“Dit was een van de grootste, uitdagendste, leerzaamste en leukste 'projecten' die ik ooit op me genomen heb en ik heb er enorm van genoten! Vanaf het maken van het script, de liedvertalingen en het lichtplan, tot het regisseren/stagen aan toe. Maar het allermooist was uiteraard toch het zelfspelen van de rol van Katie.” Laat Angela weten. Grote complimenten naar haar om een geheel stuk op deze manier neer te zetten. Niet alleen gaan de productie taken haar goed af, maar ook laat ze in de rol van Katie zien dat ze beschikt over een bak aan talent.
Angela wordt in deze show bijgestaan door Karel Mahieu in de rol van Nathan. Hij weet dit karakter op een mooie manier vorm te geven en geeft een hoop diepgang aan het wat oppervlakkige karakter.
Bojan Milinkovic mag onder andere als Ober de zaal op stelten zetten met zijn show nummertje.
Yvette Vedder, Gwenfyd Hilgersum en Jules Galetta komen als ex, zus en vriend van Katie en Nathan voorbij. Een leuke toevoeging aan de show en geeft de moeilijke date tussen de twee een zetje in de rug.
Wij hebben erg genoten van deze voor ons nog onbekende show. Humor en diepgang, alles komt voorbij in deze maar één uur durende voorstelling. Erg knap van de cast om in een korte tijd zoveel van zichzelf te laten zien.

Mirre Manon Zagt, Mitchel Jansen en Danielle de Vries verzorgde de entertainment na de pauze met de voorstelling ‘Head or Heart’. Een erg mooie voorstelling die doormiddel van (voornamelijk) dans wordt verteld. Danielle de Vries is in dit drietal zeker een uitblinker. Een prachtig danseres met een prachtig krachtige zangstem. Mirre Manon Zagt en Mitchel Jansen versterken haar en overtuigen mooi in hun dans stukken.

Een geslaagde avond met een hoop variatie. Zeker een prima visitekaartje voor wat deze talenten te bieden hebben.

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag en hou onze facebookpagina in de gaten voor meer foto's