Musicalnieuws.nl

DAPA eindpresentaties eerste- en tweedejaars: Delicatessen en Huurschuld

Op 28 en 29 juni speelden de eerste- en tweedejaars studenten van DAPA hun eindejaarsvoorstellingen in het Koorenhuis in Den Haag. Voor de eerstejaars betekende dit de voorstelling Delicatessen, de tweedejaars mochten zich wagen aan Huurschuld.

De Franse film Delicatessen uit 1991 was de basis voor de voorstelling van de eerstejaars. Het verhaal speelt zich af in een kleine Franse gemeenschap in een post-apocalyptische wereld, waar een groot deel van de mensheid onder erbarmelijke omstandigheden leeft. Op de straten heerst anarchie, een groot deel van de woningen bestaat uit vervuilde krotten en voedsel is schaars. De mensen eten alles waar ze de hand op kunnen leggen. Slager Clapet, die tevens huisbaas is van zijn klanten, staat centraal. Aan dierlijk vlees is amper te komen, daarom verkoopt hij menselijk vlees. Circusartiest Louison, de nieuwe huurder, staat op de nominatie om door Clapet tot biefstuk te worden verwerkt, ware het niet dat zijn dochter Julie verliefd op hem wordt. Dit leidt uiteindelijk tot een grote finale.
 
Door de veelheid aan personages en een onrustig toneelbeeld was het verhaal lastig te volgen. De Franse chansons, die als muzikale ondersteuning dienden, zoals “Non non rien n'a changé” en “J’aime la Vie” werden daarnaast niet altijd toonvast gezongen. Het acteerwerk daarentegen was wel in orde.
 
Delicatessen werd gespeeld door Angela Pouwels, Bas Groote, Emma Angenent, Jaimy den Otter, Jessie Velthuis, Jonathan Brito, Kelly van de Ree, Marcela Rocha, Rosa Wijsmuller, Shannon Lichtendahl en Suzanne Hootsmans.
 
Na de pauze waren de tweedejaars aan de beurt met Huurschuld, gebaseerd op Rent met een vleugje Moulin Rouge. een voorstelling met meer samenhang, waarbij de vocale nummers (ook hier niet altijd toonvast) meer onderdeel van het verhaal vormden en het beeld werd versterkt door de choreografieën.
 
Huurschuld werd gespeeld door Carmen van Asperen, Ilse klein geltink, John Togba, Judith Kotigaro, Lotte Witteman, Mabel Privée, Maea van de Pol, Melissa van Veen, Messalina Mahabier, Myrthe Zonneveld, Robin de Weert, Sannah Smits, Sharon van de Velde en Willemijn Delpeut.
 

 
Musical 2.0 audities juni 2024