Musicalnieuws.nl

Dans en Theater voorstelling: “Loslopend wild” gaat op tournee

Het was zaterdag 10 maart een inspirerende avond die gericht was op verschillende doelgroepen. De avond werd gevuld met in totaal zes stukken. Deze stukken kunnen niet anders beschreven worden dan als: heel eigen en een tikkeltje eigenwijs. MusicalNieuws heeft zich laten meeslepen en de lach op ons gezicht was niet weg te slaan.

De eerste drie stukken waren PlayStation (chor. Art Srisayam) / Kronkel (regie Jef Van gestel) / Vlieg! (regie Rosa van Leeuwen / Jurriën Remkes.
Deze stukken waren totaal verschillend van elkaar. Playstation was een prachtig dansstuk met een vleugje theater en heel interessant omdat het stuk gevuld was met een duidelijk verhaal en duidelijk concept.
De andere twee stukken hadden meer theater elementen met een komisch tintje in zich. Om deze stukken hebben we erg gelachen en ook erg genoten.
 
De laatste drie stukken  waren: Kraai (chor. Jasper van Luijk) / Alaska (regie Elias de Bruyne) / Two Boys (chor. Guilherme Miotto) en waren wat meer op een andere doelgroep gericht.
Het concept was verstopt in de stukken. Een ieder kon hier een geheel eigen interpretatie aan geven. Het stuk genaamd “Kraai” was echt het mooiste stuk van de avond. Het was een adembenemend stuk doordat de dans heel helder, clean en goed was uitgewerkt. De dansers waren niet twee losse individuen maar waren samen een. Heel sterk!
 
Het toneelstuk Alaska kwam helaas vanwege de technische problemen tijdens de voorstelling niet geheel tot zijn recht. Dit was erg zonde!
Het laatste stuk van de avond ging over het thema gameverslaafde zijn. De vertaling van het verslaafd zijn, was goed terug te zien in de bezeten dansstijl en de duidelijke focus van de dansers. Wel had het stuk soms een afschrikkend effect vanwege het vele vallen op de grond.
 
Na afloop van de voorstellingen hebben wij er nog lang met verschillende mensen over gepraat.
Zin in een avond vol inspiratie? Dit is een goede gelegenheid als je van dans en theater houdt.
 
Door Mara Arts