Musicalnieuws.nl

Dans en technologie komen samen in nieuwe voorstelling Flirt with Reality

Choreograaf David Middendorp kreeg internationale bekendheid toen hij in 2014 meedeed met het populaire televisieprogramma America’s Got Talent, waar hij een finaleplek behaalde. Zijn stuk Blue Journey wordt op televisie en Youtube gezien door ruim 50 miljoen mensen. De nieuwe avondvullende voorstelling Flirt with Reality flirt met andere werkelijkheden en speelt met techniek. De voorstelling gaat 20 oktober 2018 in première en is daarna te zien in theaters door heel Nederland

Met zijn gezelschap Another Kind Of Blue, nodigt choreograaf David Middendorp ons uit om mee te reizen naar plekken buiten de realiteit, om eenmaal weer thuis de echte wereld met een andere blik te bezien. “Dans en technologie komen voort uit dezelfde bron: het verlangen van de mens om een andere werkelijkheid te scheppen. Flirt with Reality laat zien hoe grenzen vervagen in onze steeds virtueler wordende wereld en hoe dit tegelijkertijd nieuwe kansen creëert. Dansers komen letterlijk in botsing met digitale bits en drones, zijn vrij van tijd en zwaartekracht en worden voortgestuwd door hun eigen gevoel, fantasie en ritme,” aldus Middendorp.

Flirt with Reality
David Middendorp weet als geen ander live performance en virtuele dans op een eigenzinnige manier te combineren. Middendorp is gefascineerd door technologie en vooral door het spanningsveld tussen technologie en de mens. Animaties, drones, robots, film en muziek spelen een bijzondere en gelijkwaardige rol met de dansers. Middendorp integreert technologie en dans, laat deze elementen naadloos en harmonieus samensmelten en creëert een vervreemdende wereld. Zijn unieke mix van dans en innovatieve technologie zorgt voor een inspirerende en vernieuwde dansbeleving.

Praktische informatie
Flirt with Reality gaat op 20 oktober 2018 in première in het Zuiderstrandtheater te Den Haag en reist daarna t/m 2 februari 2019 langs de Nederlandse theaters, kijk voor meer informatie op www.anotherkindofblue.nl.