Musicalnieuws.nl

Dé Jeugd Theaterschool Haarlemmermeer van Pier K. speelt Aladdin

“Oh ik wil nog een keer” het meisje naast ons danst op haar stoel. Zoiets prachtigs heeft ze nog nooit gezien. Een enorm applaus daalt terecht neer op de hoofden van de leerlingen van Dé Jeugd Theaterschool Haarlemmermeer van Pier K. Wat een energie, wat een aanstekelijke vrolijkheid en wat een groot feest.

[19:26, 7/16/2019] Elise Kant: Zoals altijd bij Pier K is de aankleding geweldig, maar dit jaar overtreft het decor en kostuum team zichzelf. Je waant je echt in de wereld van Alladin, inclusief vliegend tapijt.
De piepjonge cast overtuigt in hun knallende energie. Lewis Stodart is perfect gecast als de bengel Aladdin met een mooie pittige  tegenover van Hilde Kruijver als Jasmin.  Victoria Cooper verovert het publiek en heeft de lach aan haar broek hangen met sterk spel. Tygo de Vries is een overtuigende slechterik naast Tessa Preitschof die haar rol als Iago naar bijzonder grote hoogte tilt. Celine Huigsloot sleept ons als verteller mooi het verhaal in en Tobias Privé overtuigt als sultan. Opvallend sterk zijn de danskwaliteiten van Julia van der Ent die ook waarzegster speelt. De vrienden van Alladin sluit je zo in je hart, Joe de Vries, Tobias Privé en Mika van Ons zijn precies de juiste komische bengels. 

Het zijn niet alleen de hoofdsrolspelers die van deze musical een feest maken, het is het geheel, neergezet in een prachtige choreografie van ,  en de toewijding en  geweldige inzet en talenten van  alle andere spelers  , Rivka Jacobs, Catharina van Aalst , Celine Huigsloot , Sarai Tjin-A- Tak, Esther Bergfeld,  Zita Heemskerk, Simone Mutsaers, Leanne van Keulen , Summer Heuft , Madou Elzenaar, Anouk van Hemert, Desiree Bril, Camila Farias Torres, Sven Hofstra, Daphne Kooiker, Marit Visser, Leanne van Keulen, Esther Bergfeld, Zita Heemskerk, Simone Mutsaers, Malka Jacobs, Eline Ligthart, Summer Heuft, Merel Honsbeek, Madou Elzenaar, Andres Vivas Flores
makenhet helemaal af.. 

Dé JTS ontpopt zich als kweekvijver van talent en het zal mooi zijn om te zien hoe ook uit deze groep kinderen zullen doorgroeien tot de acteurs van morgen. Regisseur Liselotte Hesp laat samen met zangcoach Barbara van Houten en choreograaf Neil Dolan zien dat je met een enorme en diverse groep kinderen gewoon iets ontzettend goeds neer kan zetten.

Reserveer nu alvast in je agenda : De kleine Zeemeermin op 18 en 19 juni 2020.

Door Elise Kant

Producties Musical 2.0 - 2024/2025