Musicalnieuws.nl

Cystine Carreon in nieuwe Nederlandse one-woman-musical #LOS

Vanaf oktober 2022 is de gloednieuwe musical #LOS met in de hoofdrol Cystine Carreon te zien in de Nederlandse theaters. #LOS is een filmische one-woman-musical over de toekomst. Het verhaal gaat over een vrouw die veel ballen tegelijk in de lucht moet houden en daarbij hulp krijgt van de technologie van de toekomst.

Maar is dat een zegen of een vloek? Het script wordt geschreven door Roos Schlikker en Erris van Ginkel en de voorstelling wordt muzikaal vormgegeven door Rogier Bosman. #LOS is van 2 oktober t/m 26 november 2022 te zien en gaat op 16 oktober in première in DeLaMar West.
 
Cystine Carreon: “Die zucht naar onsterfelijkheid, dat voor God spelen, alles in deze voorstelling vind ik grappig, fascinerend en angstaanjagend tegelijk…”

#LOS
Zangeres Ellen wil alles tegelijk zijn: zorgzame moeder, succesvol zangeres, liefhebbende echtgenote, betrouwbare vriendin, coole schoonmoeder. Op een dag krijgt ze een aanbod: met behulp van de meest moderne technologie krijgt ze een digitaal evenbeeld. Zo kan ze voortaan altijd alle ballen in de lucht houden. Ellen waagt de sprong. Tot ze voor de moeilijkste keuze komt te staan die ze ooit heeft moeten maken… #LOS is een filmische one-woman-musical over de toekomst. Zijn de technologische ontwikkelingen die ons om de oren vliegen een zegen of een vloek? En is de metaverse wel zo’n ver van je bed show? Een gloednieuwe, futuristische musical met een flinke dosis humor gespeeld door Cystine Carreon met muziek van en door Rogier Bosman en geschreven door Roos Schlikker en Erris van Ginkel.

Cystine Carreon
Cystine Carreon is bij het grote publiek bekend als Tippiwan uit Gooische Vrouwen en is een gevierd musicalactrice. Ze speelde o.a. in Miss Saigon, A Chorus Line, Fame, Murder Ballad en Grease. Voor de laatste voorstelling kreeg ze een John Kraaikamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol in een Grote Musical. Ze is daarnaast regelmatig te zien in toneelvoorstellingen, films en televisieseries. 

Rogier Bosman
Rogier Bosman is componist, arrangeur en multi-instrumentalist. Met muziektheatergroep Släpstick tourt hij veelvuldig door binnen- en buitenland. Hij schreef muziek voor De Stormruiter, jeugdtheatergezelschap Kwatta (o.a. Dissus, Jabber), werkte voor het Nederlands Filmfestival en het 5 mei concert op de Amstel en deed projecten met o.a. Wende, Brigitte Kaandorp en Ellen ten Damme.

Roos Schlikker en Erris van Ginkel
Roos Schlikker schrijft boeken, is columniste bij het Parool en bij het grote publiek bekend als tafeldame in diverse televisieprogramma’s. Samen met Erris van Ginkel schrijft ze theaterscripts zoals Hart tegen Hart, Guilty Pleasures en Moeder van Glas. Naast schrijver is Van Ginkel regisseur van o.a. Huisvrouwen Bestaan Niet en de voor diverse Musical Awards genomineerde voorstelling Dansen met de Vijand. Hij neemt ook de regie van #LOS voor zijn rekening.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025