Musicalnieuws.nl

Concertgebouw presenteert de BankGiro Loterij ZomerConcerten

De programmering van de eerste editie van de BankGiro Loterij ZomerConcerten is bekend. Ilse DeLange – die gisteren de Edison Oeuvreprijs heeft gewonnen – verzorgt op maandag 1 juli het openingsconcert van de welbekende zomerprogrammering in Het Koninklijk Concertgebouw, met de BankGiro Loterij als nieuwe partner.

Ook dit jaar zijn er in juli en augustus meer dan tachtig diverse concerten te bezoeken. Er is een hoogwaardige klassieke programmering met topsolisten als Joyce DiDonato en Joshua Bell, en orkesten van wereldfaam zoals het Gustav Mahler Jugendorchester en het Koninklijk Concertgebouworkest.
Maar ook zijn er tributes aan Stevie Wonder en Nina Simone, wordt Woodstock 50 jaar na dato herbeleefd en vertelt André Kuipers over de eerste maanlanding met beelden én muziek. Kaarten zijn vanaf vandaag te koop.

De zomer van 2019 in Het Concertgebouw, een selectie uit het veelzijdige aanbod:
JULI 2019
- Sheku Kanneh-Mason, de cellist die speelde op het huwelijk van prins Harry, speelt samen met zijn zus
Debussy, Mendelssohn en meer (3 juli)
- Star Wars: The Empire Strikes Back - Live in Concert* is het vervolg van de reis door ‘a galaxy far, far
away’ die afgelopen zomer begon. De geweldige soundtrack live, met het Residentie Orkest o.l.v. Dirk
Brossé. En de film op groot scherm (11 juli - 14 juli)
- Sjors van der Panne staat voor het eerst in de Grote Zaal waar hij een eerbetoon brengt aan zijn helden,
mét zijn helden, zoals Mathilde Santing, Karin Bloemen en Jan Dulles (16 juli)
- Vier 50 jaar mensen op de maan met André Kuipers, inclusief zijn persoonlijke selectie aan beelden,
verhalen en muziek. Met het Symfonieorkest Vlaanderen (20 en 21 juli)
- Vijftig jaar na het geweldige concert van The Who in Het Concertgebouw spelen Lucas Hamming &
Friends alle klassiekers uit de rockopera TOMMY (31 juli)

AUGUSTUS 2019
- De twaalfkoppige brassformatie Gallowstreet, in XL-formaat mét orkest, laat de Grote Zaal dansen
(10 augustus)
- Exact vijftig jaar nadat Woodstock plaatsvond, zorgt Strange Brew met o.a. Ricky Koole en Paul de Munnik voor een herbeleving van ‘Three Days of Peace and Music’ (17 augustus)
- Dirigent Dominic Seldis kiest de meest zomerse muziekstukken, van Bizets Carmen tot Brahms’ Hongaarse dansen, én geeft het publiek een heuse masterclass dirigeren (18 augustus)
- Arthur en Lucas Jussen pakken uit met Mendelssohns Concert voor twee piano’s in As (21 augustus)
- Het allereerste concert van RCO Young. Jonge, getalenteerde musici uit heel Europa komen samen op initiatief van het Koninklijk Concertgebouworkest (23 augustus)
- Het Metropole Orkest geeft met zangeres Cécile McLorin Salvant een eerbetoon aan een van de grootste Amerikaanse stemmen aller tijden: Nina Simone (26 augustus)

Het hele programma vindt u op www.zomerconcerten.nl

Rondom de concerten
Na afloop van veel concerten kunnen geïnteresseerden tijdens Live in de Spiegelzaal hun favoriete musici ontmoeten, interviews bijwonen en dansen in de Entreehal. Dineren kan in het nieuwe restaurant van Het Concertgebouw, LIER. Verder kunnen bezoekers genieten van Pink Gin & Tonic en Drinks & Bites. En wie benieuwd is naar de verhalen en de historie van Het Concertgebouw volgt een rondleiding.

Over de BankGiro Loterij ZomerConcerten
Al meer dan dertig jaar viert Het Koninklijk Concertgebouw de zomer met muziek. De zomerse concertreeks in juli en augustus is uitgegroeid tot een van de best bezochte festivals van ons land. De BankGiro Loterij is vanaf deze editie de partner van de zomerconcerten. Het partnership past goed bij de filosofie van zowel de BankGiro Loterij als Het Concertgebouw om een breder publiek de schoonheid van live muziek te laten ontdekken door laagdrempelige concerten in een informele sfeer. Deelnemers aan de BankGiro Loterij kunnen met 50% korting kaarten bestellen.

www.zomerconcerten.nl facebook.com/Concertgebouw
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025