Musicalnieuws.nl

Comedian Iris Rulkens maakt theaterdebuut over verongelukte vader

Comedian Iris Rulkens, bekend van haar ijzersterke imitaties van bekende en onbekende Nederlanders maakt dit najaar haar debuut in het theater. Op 6 november 2024 gaat haar eerste theatervoorstelling Hier is Iris Live in première in DeLaMar in Amsterdam.

De show is een mix van persoonlijke verhalen, hilarische typetjes en mooie liedjes. Terugkerend thema is het overlijden van haar vader toen ze 11 maanden oud was. Hier is Iris Live is van eind september 2024 tot en met mei 2025 te zien in theaters door het hele land. De kaartverkoop is vandaag gestart op www.klicket.nl

‘Na het ongeluk van mijn vader ontpopte ik me als de entertainer van de familie, die rol heb ik eigenlijk nooit meer losgelaten. Ik heb er altijd van gedroomd om mijn typetjes, imitaties, liedjes én levensverhaal te bundelen in een theatershow en die droom komt nu uit.’ Iris Rulkens
 
Hier is Iris Live
In deze luchtige personaltyshow neemt Iris het publiek mee op een reis door haar persoonlijke leven, van kind naar pubertijd tot nu. Ze gooit alle kaarten op tafel en deelt openhartig haar ervaringen. Zo vertelt ze over hoe haar vader verongelukte toen ze nog maar 11 maanden oud was. Voor kleine Iris een valse start met grote gevolgen, waar onder andere haar drang om mensen aan het lachen te maken ontstond. Hier is Iris Live is een voorstelling vol humor, hilarische typetjes, daddy issues, grappige anekdotes, eerlijkheden, mooie liedjes, herkenbare struggles én een boodschap.

Regie: Lenneke Maas
Fotografie campagnebeeld: Alexia van der Meijden

Over Iris Rulkens
Iris (1991) wordt geroemd om haar hilarische typetjes en perfecte imitaties. Na de middelbare school volgde ze de theateropleiding in Eindhoven. In 2012 richtte ze haar eigen theaterschool Shine Productions op, om kinderen de spotlight te laten pakken. Tien jaar lang presenteerde ze verschillende (online) lifestyleprogramma’s op RTL, SBS en NPO. In 2020 raakte Iris’ carrière in een stroomversnelling en werd haar bereik groter en groter. Haar perfecte imitaties en hilarische typetjes gingen in no time het internet over. Met Hier is Iris Live maakt ze haar debuut in het theater.
Bekijk de volledige speellijst op https://klicket.nl/artiesten/iris-rulkens/

Producties Musical 2.0 - 2024/2025