Musicalnieuws.nl

Collecte Prinses Beatrix Spierfonds en Scapino Ballet brengt 25.000 euro op

De collecte van het Prinses Beatrix Spierfonds onder bezoekers van Scapino Ballet Rotterdam was een succes. De collecte werd gehouden tijdens de landelijke tournee van de voorstelling Scala. De laatste uitvoering in Theater Rotterdam werd gistermiddag feestelijk afgesloten met de overhandiging van een cheque ter waarde van 25.000 euro aan het Spierfonds.

De opbrengst wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. De voorstellingen van Scala stonden in het teken van Free To Move, de ultieme vrijheid van bewegen, de droom die dansers en mensen met een spierziekte delen. Free To Move is een initiatief van het Spierfonds en Holland Dance Festival. Danseres Bonnie Doets overhandigde de cheque aan Rivka Smit die zelf de spierziekte SMA heeft.

Scala trekt volle zalen
Scapino Ballet trok de afgelopen maanden volle zalen met Scala, de opvolger van de baroksensatie Pearl. Met meer dan 30.000 bezoekers is het barokspektakel uitgegroeid tot een van de succesvolste voorstellingen van het gezelschap. In Scala komen de pracht en praal, de decadentie en de sensualiteit van de barok opnieuw tot leven op live muziek, uitgevoerd door Combattimento. Choreograaf Ed Wubbe creëert een fictieve hofhouding die elkaar letterlijk dicht op de huid zit.