Musicalnieuws.nl

Club Gewalt lost de klimaatcatastrofe op met een musical

De oplossing voor het klimaatprobleem? Een musical! Dat gegeven pakken de makers van muziek- en performance collectief Club Gewalt direct met beide handen aan

Na voorstellingen als de lifestyle-opera Life, oh Life, work-out opera Yuri en internationaal succes te hebben gehaald op de Biënnale in Venetië, maken de acht Rotterdamse millennials nu voor het eerst een musical. In Antropoceen, de musical gaan ze op zoek naar de invloed van de mens op de natuur en klimaat. En wat kunnen we doen om de klimaatcrisis op te lossen? De musical (met kostuums ontworpen door de enige echte Bas Kosters!) gaat op vrijdag 27 augustus 2021 in première op Luchtpark de Hofbogen tijdens O. in Rotterdam. In de eerste maanden van 2022 speelt Club Gewalt Antropoceen, de musical in de Nederlandse theaters.

Science made it official. We zijn met de hele aardkloot een nieuw geologisch tijdperk binnengelopen, waarin de mens de grootste invloed op de bovenste aardlaag vormt: het Antropoceen. And we = fucked. Antropoceen, de musical is een musical on steroids die het laatste wapen tegen deze ecologische crisis inzet: de complexiteit verteerbaar maken in een meeslepend epos met liedjes en dansjes.

Antropoceen, de musical
Dystopisch eco-tainment over hoe de mens de aarde vernietigt In een wervelende opening-song waar Walt Disney een puntje aan kan zuigen, bezingt De Mens het prachtige Nederlandse natuurlandschap; de bloembollenvelden, de polders, de afsluitdijk. Maar dan breekt er ineens een dijk door die het prachtige lied ruw verstoort. Het is Oceaan, die de alarmbellen komt luiden: grondstoffen raken uitgeput, klimaten kantelen, volgens de laatste berekeningen zijn binnen acht tot elf jaar de zogenaamde tipping points bereikt en David Attenborough heeft al een film gemaakt die afscheid neemt van onze geliefde Gaia. Met behulp van zijn nieuwe vrienden de Kwallen, zet De Mens zijn schouders eronder en begint te smijten met innovatieve eco-engineering. Maar is het genoeg om een apocalyps te voorkomen?

Over Club Gewalt
CLUB GEWALT is een muziek- en performance-collectief uit Rotterdam, bestaande uit zes makers en performers, een dramaturg en een zakelijk leider. Ze creëren, componeren, produceren en performen hun eigen voorstellingen, waarbij de muziek altijd het uitgangspunt is. Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial, creëren ze universums waar conventies uit verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: van apocalyptische clubavonden tot R&Bopera’s.

Eind 2019 werd Club Gewalt door de New York Times genoemd in de lijst met het beste theater uit Europa.

New York Times over Club Gewalt, na optreden Biënnale Venetië “Their work looks like nothing else on the European stage, and with any luck, an international career beckons.” – Laura Cappelle

Credits Antropoceen, de musical
concept: Club Gewalt, performance: Loulou Hameleers, Robbert Klein, Suzanne Kipping, Gerty Van de Perre, Amir Vahidi, Lucas Schilperoort, muziek: Amir Vahidi & Robbert Klein, regie: Sanna Elon Vrij, co-regie: Marcel Sijm, tekst: Anne van de Wetering, tekstadvies: Joachim Robbrecht, vertaling: Mari Meyer, kostuumontwerp: Bas Kosters Studio, technische coördinatie: André Goos, geluid: Joris van Oosterhout, recording & mixing: Justin Schellekens, mastering: Alex Geurink, productie: Andrea van Bussel, tourmanager: Maaike Kuijken, zakelijke leiding: Rick Mouwen, campagne & artwork: MaartjeMerel, fotografie: Pim Top, communicatie en publiciteit: Pauline Ouwerkerk, met dank aan: HP Hulscher, Eric Magnée In coproductie met O.
Met steun van: Fonds Podiumkunsten, gemeente Rotterdam, Fonds21, Stichting Bevordering van Volkskracht

www.clubgewalt.nl | @clubgewalt op alle sociale media platformen

Speelperiode: 25 t/m 29 augustus – O. Festival for Opera. Music. Theatre. in Rotterdam – PREMIERE 27 aug jan - feb 2022 – theatertournee in Nederland

www.clubgewalt.nl | @clubgewalt op alle sociale media platformen