Musicalnieuws.nl

Christian Celini is Royaal Geflushed

De eerste comedy solovoorstelling van Christian Celini gecoacht door Nico Sturm!

Christian Celini (​44 jaar) heeft als artistieke duizendpoot al heel wat watertjes doorzwommen. Hij behoorde als topsporter tot de beste tumblers (gymnastiek) ter wereld, speelde in tal van dans-, theater- en musicalproducties, stond zelfs in Broadway op de planken met de dansproductie Peter and the Wolf, aan de zijde van Brian Blessed en speelde dit seizoen onder andere de hoofdrol in de 20 jaar K3 show.  Alleen een solovoorstelling ontbrak nog maar daar komt nu verandering in met Royaal Geflushed, een cabareteske stand-up vertelling waarin ook al eens gedanst en vooral ook veel gelachen mag worden!

De repetities zijn intussen volop aan de gang en het enthousiasme van Christian groeit nog elke dag. "Retteketet, het is zover! Ik spring de dieperik in. Hoofd eerst, borst vooruit, zicht op oneindig!" Bij de geboorte trok Christian een paar leuke kaarten en de kaart van lach bleek een echte troef. "Lachen is fijn. Dus in de voorstelling lach ik met mezelf, met anderen, met situaties. Maar soms vergaat het lachen. Negativisme op social  media, sensatie op tv en in het nieuws, ouder worden. Dan is het tijd om de kaarten te herschikken. Misschien moeten we wel streven naar een Royal Flush. Of zijn we sowieso al Royaal Geflushed?", vraagt de â€‹Antwerpenaar zich af.

Om zeker de juiste kaarten te trekken in Royaal Geflushed, laat hij zich coachen door Nico Sturm. "Ik kende Nico natuurlijk zoals iedereen van zijn werk op het podium en televisie. Hij is een fantastische acteur. Tijdens de kerstperiode leerde ik Nico persoonlijk kennen, toen ik met hem samenwerkte in Het Paleis bij de productie Karst mist Kerst. Daar ontdekte ik wat voor een ongelooflijk creatief mens hij is. En daarbovenop ook nog een crème van een gast!"

Nico Sturm was meteen bereid om te adviseren. "Christian schreef een spitante monoloog, recht vanuit het hart. Wat is er mooier dan even iemand zijn hart te mogen volgen?" 
 
Speciaal voor deze voorstelling liet Christian een kunstwerk maken door Joachim Lambrechts ( neef van jawel…Nico Sturm…), een internationaal doorbrekende streetartist en schilder.
 
Christian Celini mocht zijn veelzijdigheid al uitleven in de meest uiteenlopende voorstellingen over heel de wereld. Maar kleinkunst, cabaret en stand-up comedy blijven zijn grote liefdes. Nadat hij in 2012 al een cabaretprogramma maakte met zijn broer Frédéric, was de tijd nu rijp voor het schrijven van een soloprogramma. "Ik nam 6 jaar de tijd om over vele dingen na te denken. Het zit nu éénmaal in mij dat ik dit graag wil delen. En dan liever op een podium dan via social media. Het is daarom ook tijd, ditmaal helemaal alleen, voor deze nieuwe artistieke uitdaging.”

Het resultaat van al dat denkwerk is Royaal Geflushed. Een programma waar Christian op zoek gaat naar de kaarten die men krijgt bij de geboorte. Krijg je het hoogst haalbare, dan ben je volgens het pokerspel een Royal Flush. Maar aangezien dit in het leven onwaarschijnlijk is, is de vraag wat je doet met de kaarten die je wel krijgt. En welke prijs je betaalt voor je keuzes. Passen, bluffen of voluit gaan voor all in? Waar Christian voor opteert, blijkt in Royaal Geflushed.
 
Te zien op donderdag 20, vrijdag 21 en zondag 23 juni in Theater Het Klokhuis, Parochiaanstraat 4 in Antwerpen en op 22 juli om 19u30 op de Gentse Feesten in Theater Tinnenpot (Beckettzaal).
Volgende seizoen komt er een hele reeks voorstellingen.
Facebook eventpagina: https://www.facebook.com/events/2185407048380345/?active_tab=discussion
Tickets te koop via: http://www.vlaamsfruit.be/agenda.php

Producties Musical 2.0 - 2024/2025