Musicalnieuws.nl

Charly Luske straalt in zijn ode aan George Michael

Charly Luske presents: The Story of GEORGE MICHAEL ging op zaterdag 6 oktober in première in theater De Vest in Delft en MusicalNieuws mocht hiervan genieten

Vaak bestaat het gevaar met dergelijke tributes dat er geprobeerd wordt de originele artiest zoveel mogelijk te  imiteren; dit loopt dan meestal uit op een teleurstelling. Charly Luske laat de imitatie achterwege en laat de zaal alleen maar genieten.

Het levensverhaal van deze Britse artiest wordt verteld aan de hand van zijn grootste hits uit zowel de Wham periode als zijn solo carrière. Qua muziek wordt het origineel benaderd door de zeer ervaren zevenkoppige band bestaande uit Nick Bult (piano, zang), Phaedra Kwant (bas, zang), Arie den Boer (drums), Jan-Peter Bast (toetsen), Jules Pasdeloup (gitaar), Danjil Tuhumena (gitaar, zang) en Lo van Gorp (saxofoon en zang).
Het vocale gedeelte neemt Charly samen met de andere 4 vocalisten uit de band voor zijn rekening. Ieder op zijn manier met de wetenschap dat het unieke originele stemgeluid van Micheal toch niet te kopiëren is.


Het levensverhaal van George Michael wordt toegelicht door middel van feitjes en weetjes. De meeste feitjes komen van bassiste Phaedra, die regelmatig het woord neemt en het leven van George Michael vertelt vanaf de geboorte tot het overlijden in 2016. Zowel de hoogte als diepte punten komen aan bod. Saai? In tegendeel! Ook wordt er regelmatig verteld wat de aanleiding was voor de tekst van een bepaald nummer. Als daarna het betreffende nummer wordt ingezet, krijgt het door de toelichting toch wat meer lading.

Naast het serieuze gedeelte van de voorstelling is er ook zeer regelmatig ruimte voor komische momenten.
Al met al een enthousiaste voorstelling gemaakt door fans voor fans. De zaal was zeer enthousiast en kwam regelmatig uit de stoel. Er komen dan ook genoeg nummers voorbij waarbij het nu eenmaal moeilijk is om stil te blijven zitten. Zodat mensen die niet echt George Micheal fan zijn, ook uitstekend worden geamuseerd door de fantastische Charly Luske en zijn even geweldige band

Kortom The Story of GEORGE MICHAEL is zeker een aanrader!

Kijk HIER voor de speellijst

Kijk HIER voor ons fotoverslag


Producties Musical 2.0 - 2024/2025