Musicalnieuws.nl

Charly Luske ook in musical Pretty Woman

Charly Luske wordt alternate voor de rol van Edward Lewis in de nieuwe musical Pretty Woman, die op 8 oktober in première gaat in het Beatrix Theater Utrecht. Hij deelt de rol van de rijke zakenman Edward ‒ in de gelijknamige film gespeeld door Richard Gere ‒ met Jan Kooijman.

Voor Charly Luske, die op dit moment ook door Nederland tourt met zijn show The Story of Boybands, is musical geen onbekend terrein. Eerder heeft hij hoofdrollen gespeeld in de Queen-musical We Will Rock You en in de musicals Op Hoop van Zegen en The Full Monty. Charly verheugt zich op de rol van Edward Lewis. “Pretty Woman is een fantastische film die iedereen in zijn of haar jeugd wel een of twee keer gezien heeft”, laat Charly weten. “Ik had vroeger nooit gedacht ooit deze rol van een gedistingeerde knappe zakenman te spelen, maar ik heb er nu wel de leeftijd én de grijze haren voor, dus let’s go!”
 
Pretty Woman de musical
De succesvolle, keiharde zakenman Edward neemt escortdame Vivian mee naar zijn hotel. Het lijkt een simpele deal voor één avond. Hij is zo van haar gecharmeerd, dat hij haar meeneemt naar een aantal zakelijke events. De eerlijke Vivian en meedogenloze Edward – ze leren elkaar én zichzelf in die paar dagen goed kennen. Ze worden verliefd, maar een relatie tussen de twee ogenschijnlijke tegenpolen lijkt door hun verschillende levens onmogelijk…
 
De muziek van Pretty Woman de musical is van Grammy Award-winnaar Bryan Adams (Summer of ’69, Heaven, Run to You) en zijn songwriter-partner Jim Vallance. Het script is geschreven door de regisseur en de scenarioschrijver van de originele film, Garry Marshall en J.F. Lawton. De Nederlandse vertaling is gemaakt door cabaretière, schrijfster en zangeres Lisa Loeb. De regie is in handen van Carline Brouwer, die eerder ook de musical in Italië en Spanje regisseerde.
 
Pretty Woman de musical wordt geproduceerd door Stage Entertainment Nederland en is sinds 23 september 2023 te zien in het Beatrix Theater Utrecht. De première vindt plaats op 8 oktober 2023.
 
Meer informatie en kaartverkoop: www.prettywomandemusical.nl

Fotocredits: William Rutten

Producties Musical 2.0 - 2024/2025