Musicalnieuws.nl

Charley - Nieuwe komische musical van Jon van Eerd

Jon van Eerd schrijft aan de nieuwe komische musical Charley. Producent Pretpakhuis brengt deze grote productie vanaf november 2018 in de Nederlandse theaters.

De musical is gebaseerd op de Britse komedie Charlie’s Aunt van Brandon Thomas, waarvan Van Eerd al eerder een succesvolle toneelbewerking maakte. De Britse componist en dirigent Michael Reed componeert de nieuwe muziek voor de komische musical Charley, die met een live orkest zal worden gebracht. Reed werkte aan meer dan twintig West End shows mee, en is wereldwijd actief als componist en dirigent. Van Eerd en Reed werkten voor het eerst samen tijdens de musical Moeder Ik Wil Bij de Revue. De wereldpremière van Charley zal in december 2018 plaatsvinden in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. Wie naast Van Eerd de andere rollen zullen spelen wordt binnenkort bekendgemaakt.

Jon van Eerd is acteur, regisseur en schrijver. Hij schrijft ondermeer de succesvolle komedies rond hoofdpersoon Harrie Vermeulen. Op 30 oktober 2017 gaat de tiende komedie van zijn hand Harrie & Eva in première in de Goudse Schouwburg. Na Harrie Babba en Harrie Let Op de Kleintjes is Harrie & Eva de derde komedie van Pretpakhuis. Charley wordt de eerste eigen musicalproductie van de theaterproducent.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025