Musicalnieuws.nl

Chapeau – Hoedje af voor TING! van het Scapino Ballet

Op donderdag 15 september 2016 ging de bijzondere voorstelling TING! van het Scapino Ballet in première in de Ferro Dome, een voormalige gashouder in Rotterdam.

Al vanaf de allereerste seconde hield de voorstelling ons in de greep. Het begint met een schimmenspel, waarbij er met behulp van licht veel mensen van verschillend formaat en ook reuzen werden gecreëerd. Pas na het openen van de gordijnen werd het duidelijk dat er gewerkt wordt met een podium waarin zich een draaischijf bevind.

Achter het toneel stond de band “De NITS” op een verhoging te spelen. De NITS is de in 1974 opgerichte Amsterdamse popgroep waarvan de kern uit zanger, gitarist en tekstschrijver Henk Hofstede, Rob Kloet (percussie) en Robert Jan Stips (keyboard) bestaat. De NITS verzorgt de muziek van de gehele voorstelling, waarbij de muziek en tekst perfect bij de dansen lijken te horen.

TING! is alleen daarom al op verschillende fronten een andere show dan alle andere van het Scapino Ballet. Maar niet alleen de samenwerking met de band is anders in deze voorstelling, maar tel hierbij op de samenwerking op met Codarts Circus Arts en het wordt een heel bijzonder geheel.
De acrobaten doen trucs met zo’n ogenschijnlijk gemak, dat men bijna het idee krijgt dit zelf ook te kunnen, maar wij adviseren deze trucs niet zelf thuis te proberen.

De lastige, maar prachtige choreografieën zijn van Ed Wubbe. Over “TING! zegt hij: “Deze is geïnspireerd op het leven dat mooi, triest en absurd kan zijn. TING gaat over een onvoorspelbare wereld die tot in alle uithoeken voortraast en voortdurend verandert en verrast. Waarin alles in één oogopslag anders kan zijn. TING! is ook een ontdekkingsreis in een wereld, een waarin alles kan. Waar reuzen kunnen dansen en mensen kunnen vliegen. Met één TING! is alles anders.” De dansers zijn stuk voor stuk erg getalenteerd en voeren deze ingewikkelde choreografieën vlekkeloos uit.

Meer dan dertig artiesten en performers komen in TING! samen tot een betoverend schouwspel op een unieke locatie in de havens van Rotterdam. Zorg dat je deze adembenemende voorstelling niet mist! Voor tickets: https://www.scapinoballet.nl/nl/agenda

Producties Musical 2.0 - 2024/2025