Musicalnieuws.nl

CD Pia Douwes uitgereikt aan Joop van den Ende

Gistermiddag werd in het DeLaMar Theater in Amsterdam het eerste exemplaar van de solo CD van musicalster Pia Douwes uitgereikt aan Joop van den Ende. After all this time is uitgebracht door HitSquad Records en bevat dertien iconische, Engelstalige musical-hits, allemaal opnieuw opgenomen in de MG-Sound Studios in Wenen.

De keuze om het eerste exemplaar van After all this time aan Joop van den Ende uit te reiken was voor Pia Douwes vanzelfsprekend. “Meer dan 25 jaar geleden heb ik Joop van den Ende voor het eerst ontmoet ten tijde van de voorbereidingen voor de Nederlandse versie van Les Misérables. Hij is natuurlijk van onschatbare waarde geweest, niet alleen voor mijn carrière, maar voor de hele musicalwereld. Mede dank zij hem heb ik heel veel prachtige rollen mogen spelen, met iconische musicalsongs als “I Dreamed A Dream” uit Les Misérables, “All That Jazz” uit Chicago en “MiLady ist Zurück”, dat werd geschreven voor de Duitse versie van 3 Musketiers. Toen ik door mijn CD collectie bladerde, kwam ik tot de ontdekking dat ik op 65 verschillende albums te horen ben: musical-CD’s, verzamel CD’s en CD’s van andere artiesten. Maar geen eigen album met al die prachtige nummers die mensen vaak met mij associëren, nummers die een grote rol hebben gespeeld in mijn carrière en mijn leven hebben verrijkt. De titel van de CD is dan ook After all this time en ik ben heel blij dat de CD er nu eindelijk is.”

Dertien grote, internationale, musical-hits zijn, met een groot orkest onder leiding van Koen Schoots, afgelopen zomer opgenomen in de MG-Sound Studios in Wenen. Als extra bonustrack is het nummer “Mijn Leven Is Van Mij”, uit de musical Elisabeth, voor de CD opgenomen in zeven verschillende talen. Drie van de nummers zijn, op verzoek van Pia Douwes, speciaal voor haar naar het Engels vertaald door Charles Hart, de veelvuldig onderscheiden tekstschrijver van musicals als The Phantom of the Opera, Aspects of Love en Bend It Like Beckham.

De CD After all this time van Pia Douwes wordt uitgebracht door HitSquad Records en is vanaf vandaag verkrijgbaar onder andere via www.bol.com, www.amazon.de/nl, lokale platenwinkels en iTunes.
www.piadouwes.com
 

PIA DOUWES - AFTER ALL THIS TIME / CD Titel: After all this time Artiest: Pia Douwes
Label: Hitsquad Records - Ean: 9120006683845
Catalogus: 66838 - Pc: Mg 270
Verpakking: Jewelcase Release

Date: 24.11.2017 PIA DOUWES - AFTER ALL THIS TIME / TRACKLIST
1. Milady is a phoenix 3 Musketeers
2. I dreamed a dream Les Misérables
3. With one look Sunset Boulevard
4. Maybe this time Cabaret
5. Diva‘s lament Monty Python’s Spamalot
6. Memory Cats
7. Rebecca Rebecca
8. I miss the mountains Next To Normal
9. I live this life for me Elisabeth
10. Don‘t cry for me, Argentina Evita
11. All that Jazz Chicago
12. Queen of the world De Besuch der Alten Dame
13. Life is just a bowl of cherries Fosse
14. BONUSTRACK: I live this life for me Elisabeth

(in 7 languages: Dutch, German, Polish, Italian, Hungarian, Swedish & Japanese)