Musicalnieuws.nl

Cavalluna verenigt sprookjeswereld met adembenemende stunts

58 paarden staan klaar in de stallen achter het Sportpaleis in Antwerpen. Terwijl het publiek langzaam binnensijpelt worden de manen van de paarden gevlochten en de hoeven ingesmeerd. Alles wordt in gereedheid gebracht voor de eerste Belgische show van 'CAVALLUNA – Legend of the Desert'.

Twee uur lang geven de ruiters het beste van zichzelf, als echte stuntmannen en -vrouwen berijden ze de dieren: de ene keer rechtopstaand op één paard, dan weer op twee tegelijk; soms netjes en synchroon tijdens een statige dressuurkuur om daarna weer half in de stijgbeugels bengelend in volle snelheid door te zaal te galopperen. Tijdens deze voorstelling worden wilde, spectaculaire stunts voortdurend afgewisseld met poëtische, serene momenten.
 
De stuntrijders worden ondersteund door het Cavalluna Dance Team. Het is een welkome afwisseling naast de vele stunts. Ze vullen de arena en bewegen zich soepel tussen de paarden door. Als zij het podium betreden, is er zoveel te zien dat je vaak niet meer weet waar eerst te kijken.
 
De ruiters en dansers vertellen het verhaal van een Oosterse prinses die door haar neef aan de kant wordt gezet. Hij is belust op macht en rijkdom. In zijn poging om het rijk zo groot mogelijk te maken, toont hij voor niets of niemand ontzag. De natuur raakt in onevenwicht en de prinses moet op zoek naar de Amazones van de Elementen om de wereld te redden.
Het verhaal is vrij clichématig opgebouwd en bevat naar aloude traditie een wijze raad. Hoewel het soms geforceerd aanvoelt en de scenes steeds expliciet worden uitgelegd, vergeet je dit al snel weer wanneer de vertelster plaats maakt voor het prachtige visuele schouwspel van de paarden, ruiters en acrobaten.
 
In Cavalluna zie je paarden, paarden en nog eens paarden: paarden in alle kleuren en formaten. Er wordt handig gespeeld met de kleur van de paarden om de elementen of goed en kwaad te symboliseren. Sommige paarden dragen een zadel maar het woestijnvolk rijdt  op ongezadelde paarden, het geeft een gevoel van wildheid en vrijheid. Het merendeel van de paarden is groot, elegant en gracieus, toch is er ook een act met pony's. De mini-paardjes stelen onmiddellijk de show en er klinken in het publiek verschillende kreetjes die verraden dat de ze een schattigheidsfactor hebben. Tenslotte doen er ook enkele ezels mee, zij brengen eerder de komische noot.
 
Alles wordt tot een indrukwekkend geheel verweven en begeleid door prachtige muziek. De zang is van heel hoog niveau en versterkt samen met de geluids- en lichteffecten het verhaal. Cavalluna weet een sfeer te creëren die je zonder moeite tot midden in de woestijn brengt. Laat je meevoeren naar Oosterse werelden en verrassen door de adembenemende ruiters en hun paarden in 'Legend of the Desert'.

Door: Marjolein Schabregs

Kijk HIER voor het fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025