Musicalnieuws.nl

Cavalluna: Margriet Hermans: “Een mens moet dat écht gezien hebben!”

Nagenietend en nog steeds onder de indruk, dat is zangeres, presentatrice en personality Margriet Hermans wanneer we met haar terugblikken op haar bezoek aan CAVALLUNA. Het internationale paardenspektakel komt op zaterdag 26 en zondag 27 maart 2022 met ‘CELEBRATION!’ naar het Antwerpse Sportpaleis.

De belangstelling in ons land voor deze familievoorstellingen is opnieuw groot. In afwachting ging Margriet, met haar echtgenoot, vorig weekend al eens kijken in Rotterdam Ahoy. “Het is enig in z’n genre, omdat het alles combineert. Je hebt oren en ogen te kort, want er gebeurt zodanig veel. De samenwerking tussen mens en dier is echt uniek”, klinkt het enthousiast. In een prachtig decor, met het beste licht en geluid, is ‘CELEBRATION!’ opnieuw een voltreffer en absolute aanrader. Livemuziek en professionele dansers omkaderen de paarden en ruiters, die vanuit de piste en met een nadrukkelijke prestatie-zin, hun intieme band delen met het publiek. Voor wie zelf nog de warmte van o.a. de amazones en het vuur tot op z’n stoel wil voelen, kan nog tickets kopen voor de Sportpaleisvoorstellingen. Tickets en info vind je op www.teleticketservice.com 
 
“Ik vind het ongelofelijk wat die mensen met hun paarden in een goede verstandhouding kunnen bereiken. Die samenwerking, die symbiose. Je voelt dat die beesten zich helemaal overgeven aan dat baasje. Een van de meest verrassende dingen vond ik de Spaanse flamencodanseres, samen met de Spaanse ruiter die prachtig op dat paard reedt. Samen liepen ze met hun voeten over een houten plank en het geluid dat ze toen maakten, het was alsof ze samen dansten. Die flamenco, dat was zo een intens moment, twee mensen en één paard, zo een mooie samenwerking, ik vond het bijna ontroerend mooi”, zegt Margriet Hermans wanneer ze terugblikt op de nieuwe ‘CELEBRATION!’-voorstellingen van CAVALLUNA. Samen met haar echtgenoot was ze het voorbije weekend te gast in Rotterdam Ahoy.

Als fervent paardenliefhebber en ex-ruiter spreekt Margriet zelf ook vrij goed de taal van de paarden: “Elk paard heeft zijn eigen humeur en het is als baasje de kunst om dat humeur te herkennen en om te zetten naar jouw hand. Sylvie Willms, onze Belgische trots die meewerkt aan ‘CELEBRATION!’, doet dat enorm goed. Op een bepaald moment had ze wel 10 paarden rond haar heen lopen, zonder dat er ook maar eentje vasthing aan een touw. Heel indrukwekkend. Je zag ook dat de twee paarden die zij bij had op het einde bij de begroeting echt aan knuffels toe waren. Als paarden knuffelen, dan krabben ze elkaar. Dat noemen ze ‘grooming’ en dat deden ze nu ook bij elkaar. Ik zag dat die paarden dat ook bij Sylvie kwamen doen, omdat ze bij haar willen zijn. Chapeau, want dat wil ook zeggen dat ze een heel goede relatie heeft met haar paarden”, zegt Margriet Hermans erg onder de indruk. Na afloop van de voorstelling in Rotterdam maakte Sylvie ook nog even tijd om een praatje en foto te maken met Margriet, die dat bijzonder kon appreciëren.

Twee jaar na de laatste succesvolle doortocht, komt CAVALLUNA met de nieuwe ‘CELEBRATION!’-tour op zaterdag 26 en zondag 27 maart 2022 terug naar het Antwerpse Sportpaleis. Op zaterdag is er een voorstelling om 14u00 en op zondag kan je om 11u00 en 16u00 gaan kijken. Voor snelle beslissers zijn er nog tickets op www.teleticketservice.com