Musicalnieuws.nl

Catch Me If You Can van Brassica mag je niet missen!

Soms zien we een show waarvan je denkt: deze is te leuk en te goed en die moet iedereen zien! Catch Me If You Can door Brassica Musical is er zo een en alleen vanmiddag nog te zien in het theater Cool in Heerhugowaard!

Op vrijdag 12 april hadden wij het genoegen om Catch Me If You Can te zien, de nieuwste productie van de altijd geweldige Brassica Musicals. De voorstelling is gebaseerd op de gelijknamige film uit 2002 met Leonardo DiCaprio en Tom Hanks in de hoofdrollen.

De musical, vertelt het waargebeurde verhaal van Frank Abagnale Jr., een jonge oplichter die miljoenen dollars wist te stelen door zich voor te doen als arts, piloot en advocaat. De musical speelt zich af begin jaren ’60. De jonge, charismatische Frank William Abignaile Junior wordt op de luchthaven opgepakt door FBI-agent Carl Hanratty (Leon Mulder).  Jarenlang vervalst Frank zijn papieren. Hij geeft zich onder meer uit als piloot, arts en advocaat. Hij omringt zich graag met mooie vrouwen en houdt er een dure levensstijl op na. De schone schijn spat werkelijk van het toneel en hij pakt iedereen in. Want ja, wie kan er nou een man in uniform weerstaan? Op theatrale wijze vertelt Frank zijn levensverhaal en neemt hij het publiek mee in deze feel-good musical voor het hele gezin.

Vanaf het moment dat we het theater binnengingen werden we meegezogen in het gevoel een vliegveld binnen te stappen, al om te beginnen om de tickets af te halen bij de Check In-balie! In de theaterzaal zelf stond het doek al open en was er al veel bedrijvigheid in zaal en op het toneel, passagiers en luchtvaartpersoneel liepen heen en weer.

Toen de show begon werden we gelijk gegrepen door de energie en het enthousiasme van de cast. De acteurs en actrices brachten de personages met overtuigende passie tot leven, met name Melwin Moeskorps in zijn rol van Frank Abagnale Jr. Hij zong met flair en wist het publiek te boeien met zijn charme en charisma. Na een hele show geweldig te hebben gespeeld en gezongen, wist hij de show met het laatste nummer zo prachtig en loepzuiver af te sluiten dat hij ons kippenvel bezorgde.

Ook de rest van de cast overtuigde, zowel vocaal als qua spel. Als dat al niet genoeg is hebben ze ook nog eens heel veel knappe en sexy dames in de groep zitten, die menig hetro-man het hart sneller laten kloppen.
De muziek was eveneens een hoogtepunt. Het is in tradiionele American Swing Band-stijl en werd foutloos gebracht door de Grand Circle Orchestra onder leiding van Gerbrand van Kolck.
Naast de sterke acteerprestaties en muziek, was ik ook onder de indruk van de prachtige kostuums, want wie houdt nou niet van uniforms. Alles had een jaren '60 sfeer die perfect paste bij het verhaal.
Regisseur en uitvoerend producent Ineke de Geus heeft wederom een geweldige show aan haar CV mogen toevoegen en wel een waar ze nog jaren trots op mag zijn!

Catch Me If You Can is meer dan alleen een musical; het is een spannend avontuur vol humor, romantiek en spanning. De voorstelling hield ons van begin tot eind geboeid en we hebben met volle teugen genoten van het talent van Brassica Musicals. Ga dit nog vanmiddag zien!

Kijk op onze facebookpagine voor een uitgebreid fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025