Musicalnieuws.nl

Castvoorstelling musical Urbanus in Tollembeek

Tollembeek, de thuishaven van komiek, cabaretier, zanger, acteur en stripfiguur Urbanus. Tollembeek, setting van de stripreeks rond diezelfde geliefde figuur. Het is dan ook geen toeval dat dit kleine idyllische dorpje, vlakbij de grens met Walloniƫ werd gekozen als de uitgelezen plek voor de castvoorstelling van de nieuwste productie van Deep Bridge: Urbanus, De Musical!

In aanwezigheid van regisseur Stany Crets, tekenaar Willy Linthout en uiteraard Urbanus himself, werd de voltallige cast voorgesteld. De hoofdrol is weggelegd voor Jonas Vanthielen, die in 'Tegen De Sterren Op' in 2018 al in de huid van Urbanus mocht kruipen. Op het podium zullen ook enkele komieken hun intrede doen, waaronder Bart Vanneste als Cesar, de vader van Urbanus en Gunter Lamoot als belastingscontroleur. Verder wordt de cast aangevuld met wat Stanny Crets benoemd als 'mensen die echt kunnen zingen en dansen'. Veerle Malschaert ondergaat een metamorfose tot Eufrasie, de moeder van Urbanus en ook voor Ann Van den Broeck en Koen Van Impe is een rolletje weggelegd. In het ensemble zien we enkele namen terug die wel vaker opduiken in producties van Deep Bridge: Shana Pieters (Rocky Horror Show, Mamma Mia!), Florian Avoux (Soldaat Van Oranje, La Cage Aux Folles), Floris Devooght (14-18, La Cage Aux Folles), Charlotte Campion (The Sound of Music, De Prinses En De Toverspiegel), Jolijn Antonissen (Jekyll & Hyde, The Sound Of Music) en Helle Vanderheyden (Assepoester, Grease).

Urbanus (70) zal zelf niet te zien zijn in de musical maar ziet het wel als een eerbetoon.
Het wordt een musical die volledig gebaseerd is op zijn oeuvre, zowel films, sketches, strips als liederen dienden als inspiratiebron. De decors worden ontworpen en getekend door niemand minder dan Willy Linthout, bedenker en tekenaar van de originele Urbanus-strip.

Urbanus, De Musical is vanaf 16 oktober 2020 te zien in Antwerpen, Gent en Hasselt.