Musicalnieuws.nl

cast zomerkomedie "Café Beveren" maakt kennis met het gelijknamige, legendarische "Café Beveren"

Op 2 juli gaat de gloednieuwe komedie "CAFE BEVEREN” in première in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Deze komedie is de opvolger van het succesvolle VIVA MINERVA van het productiehuis Het Achterland. Het wordt opnieuw dé zomerproductie in het Fakkeltheater en de reden om het theater een hele zomer lang open te houden. Regisseur Jeroen Maes heeft er alvast zin in. De repetities gingen een week geleden van start en acteurs Janine Bischops, Peter Van Asbroeck, Linda De Ridder, Peter Van de Velde, Annemarie Picard en Thomas Van Goethem voelden zich tijdens het persmoment in het gelijknamige Café helemaal thuis. De rondjes bier en de streepjes orgelmuziek strooiden ze dan ook kwistig rond voor de pers. “CAFE BEVEREN” is te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater van 30 juni tot en met 13 augustus.

CAFE BEVEREN – een indrukwekkende cast  in een warmhartige komedie
Café Beveren is een fictief verhaal, sterk gebaseerd op het Antwerpse legendarische, gelijknamige café waar al 80 jaar een DECAP-orgel ten dans speelt. Acteurs Janine Bischops, Peter Van Asbroeck, Linda De Ridder, Peter Van de Velde, Annemarie Picard en Thomas Van Goethem kijken er al naar uit om aan de slag te gaan. De repetities verlopen alvast in opperbeste stemming. Het Fakkeltheater blijft deze zomer voor het tweede jaar op rij open want de première van Café Beveren is op zondag 2 juli in de Rode Zaal en de speelperiode loopt tot en met 13 augustus, telkens van vrijdag tot en met zondag.

CAFE BEVEREN - een warme, volkse komedie van 't vat.
We nemen u mee naar het bekende Antwerpse volkscafé met het al even bekende DECAP-orgel en daar is een goede reden voor: Café Beveren bestaat namelijk 80 jaar! We maken kennis met de vaste stamgasten, zo is er Irma even oud als Café Beveren maar op zijn minst nog even vitaal, Franske de simpele jongen die ieders hart steelt, Theo, stapelzot van het pijporgel en Nancy die voor ze haar ‘vitrien’ opent in de rosse buurt altijd nog even binnenspringt voor haar dagelijkse porto. Bazin Jeanine ziet ze maar al te graag komen. De dagelijkse routine wordt echter verstoord door een opmerkelijke gast een zekere Dennis uit Apeldoorn. Een charmante verschijning, tot blijkt dat zijn bezoek toch niet zo onschuldig is en Café Beveren op zijn grondvesten davert …
 
‘Café Beveren’ belooft een heerlijke avond te worden met kleurrijke personages, hilarische toestanden en verrassende wendingen. We gaan voor de gulle lach, hoewel ontroering nooit ver weg is. En dat alles ondersteund door het unieke geluid van een DECAP-orgel. Ambiance verzekerd dus!
 
PRAKTISCHE INFO
CAFE BEVEREN  is een productie van vzw Het Achterland
www.cafebeveren.be
Van: vzw Het Achterland
Script & Regie: Jeroen Maes
Cast : Janine Bischops – Peter Van Asbroeck – Linda De Ridder – Peter Van de Velde – Annemarie Picard – Thomas Van Goethem

Première op 2 juli in Rode Zaal van het Fakkeltheater .
Deze voorstelling speelt van 30 juni tot en met 13 augustus ruim 21 voorstellingen in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.
 
TICKETS
Tickets zijn te reserveren via www.fakkeltheater.be .   
De tickets kunnen ook telefonisch besteld worden op 070/246 036.
 
Op zondagmiddag kan de voorstelling tevens gecombineerd worden met een gezellig Breugelbuffet. Helemaal in de sfeer van het authentieke Café Beveren. 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025