Musicalnieuws.nl

Cast Zodiac voorgesteld in immens en indrukwekkende koepel

In de Koepel in Breda vond de perspresentatie plaats van ZODIAC, de musical. Na ontvangst werden de aanwezigen onderworpen aan een Corona-sneltest en na het ontvangen van de negatieve (dus in dit geval positieve) uitslag mocht iedereen de Koepel betreden. De enthousiaste cast had niets teveel gezegd… just WOW!!

De Koepel is immens en indrukwekkend. Alle tribunes zijn inmiddels opgesteld en in het midden staat een vast podium met 2 draaischijven er in. De ronde zaal is met 4 tribunes verdeeld in de 4 elementen (Vuur, Aarde, Lucht, Water) en er is een gedeelte ingericht voor het orkest wat LIVE zal spelen tijdens de voorstelling.

William Spaaij (regisseur) heette iedereen van harte welkom en zijn stem galmde door het geheel. Hij vertelde o.a. dat Zodiac de musical een actueel verhaal is dat verbindt, verwondert en vragen stelt en zich afspeelt in het jaar 2031. Onze planeet is er dan zó slecht aan toe dat de sterrenbeelden de mensheid opgegeven heeft. Hoofdrolspeler Bo (de Boogschutter) komt als mens naar de aarde en heeft de uitdaging om de 4 elementen van de planeet en de mensen waarvan hij is gaan houden te redden van de ondergang. Hij ziet hoe de mensen omgaan met de elementen met liefde, angst en pijn en is onder de indruk van de emoties die hij zelf nooit kende. Het verhaal bevat spanning, humor, romantiek, prachtige zang en een visueel spektakel waarbij ook gebruik gemaakt wordt van drones. Het is een volledig nieuwe musical die nog nergens te zien was. William noemde Zodiac “Een ode aan het mens-zijn” en bedankte de vele mensen die dit mogelijk maakten, waaronder bv. technisch producent Michiel van der Zijden, choreograaf en rechterhand Stanley Burleson, scriptschrijver Dick van den Heuvel, componist Jeroen Sleyfer die de geheel nieuwe muziek componeerde en tot slot Peet Nieuwenhuysen die 30 jaar geleden al begon met het basisidee om over de horoscoop iets moois te maken en dit na al die jaren werkelijkheid ziet worden in dit spektakel.

Na deze inleiding was het tijd voor de presentatie die we vandaag te zien zouden krijgen: voor de allereerste keer een sneaky peak van de licht/projectie-show van Zodiac de musical.
Helaas was er vandaag geen optreden met zang, waar we op hoopten, maar het geheel was evengoed indrukwekkend. Na de demonstratie was er tijd ingeruimd voor het nemen van foto’s van de cast en er werden interviews afgenomen met de diverse castleden.

Het lag in de planning om op 1 mei te starten met deze musical, maar gezien de richtlijnen i.v.m. de Corona pandemie zal dit helaas niet gaan lukken. Zodra het sein op groen staat - de hoop is half mei - zullen de voorstellingen direct beginnen, want iedereen is er in Breda dan helemaal klaar voor. De kaartverkoop voor Juni en Juli is sowieso open en iedereen die op een eerdere datum gereserveerd heeft ontvangt t.z.t. nog bericht wanneer er voor het eerst gespeeld mag worden.
Voor meer info en tickets zie: https://www.zodiacdemusical.nl
 
Door: Marijke Stuurman

Kijk HIER voor ons fotoverslag