Musicalnieuws.nl

Cast van Musical De Tocht schaatst Elfstedentocht voor Spieren voor Spieren

Vanaf september 2023 is de musical De Tocht te zien in het speciaal voor deze musical gebouwde Friso Theater in Leeuwarden. In deze musical gaan vijf vroegere schaatsvrienden, die elkaar uit het oog zijn verloren, de belofte die ze in hun jongere jaren deden, waarmaken: de Elfstedentocht samen uitrijden.

Om zich goed voor te bereiden op hun rol en alvast wat schaatskilometers in de benen te krijgen, heeft de cast van de musical De Tocht op zondag 26 maart de “Elfstedentocht” geschaatst voor het goede doel, Spieren voor Spieren.
In de 11stedenhal in Leeuwarden hebben zij de gehele dag verschillende ritten geschaatst, langs de zogenaamde Elfsteden. Dit deden zij samen met het publiek, dat zich speciaal voor deze dag kon opgeven om mee te schaatsen. Elke geschaatste kilometer leverde één euro op voor Spieren voor Spieren.

Het startschot werd gegeven door Wiebe Wieling, voorzitter van de Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden. Onder begeleiding van het dweilorkest ging de eerste rit van Leeuwarden naar Sneek van start. Veruit de populairste rit was de tweede rit van Sneek naar Ijlst, vanwege de korte afstand. Vele kinderen meldden zich dan ook aan de start en hebben met veel plezier hun rondjes geschaatst.

Hierna volgden de rest van de ritten, steeds afgewisseld met verschillende castleden van musical De Tocht, maar ook verschillende bekende mystery guests maakten hun entree, waaronder Syb van der Ploeg en Barbara de Loor.

Vijf mensen slaagden erin de gehele Elfstedentocht van 200 kilometer ook echt uit te rijden, waaronder hoofdrolspeler Wolter Weulink!

Het was een geslaagde dag met wel 500 schaatsers uit heel Nederland, meerdere BN’ers, verschillende muzikale optredens en natuurlijk die mooie cheque van € 26.363,- voor Spieren voor Spieren.

Musical De Tocht is vanaf september te zien in het Friso Theater in Leeuwarden. Kijk voor meer informatie en het bestellen van kaartjes op https://spektakel.musicaldetocht.frl/spektakelmusical-de-tocht/

Door: Dana Klinge-Slot

Kijk HIER voor ons fotoverslag