Musicalnieuws.nl

Carré brengt nieuwe West End Musical EVERYBODY'S TALKING ABOUT JAMIE naar Nederland

Everybody’s Talking About Jamie, de nieuwe succesvolle West End musical komt naar Koninklijk Theater Carré, in de originele Engelse uitvoering. De met drie WhatsOnStage® Awards bekroonde en voor vijf Olivier® Awards genomineerde musical is vanaf 4 augustus 2020 twee weken exclusief te zien in Koninklijk Theater Carré. Everybody’s Talking About Jamie is de vijfde titel in de serie Broadway in Carré en volgt Jamie, een 16-jarige jongen uit Sheffield. De kaartverkoop is nu gestart.

In deze actuele feel-good musical volgen we de ups en downs in het leven van de 16-jarige Jamie, zijn moeder en zijn klasgenoten. Jamie durft anders te zijn, spreekt zich uit en stapt in de schijnwerpers in een wereld waarin dit onmogelijk lijkt.

Naast de vele 5-sterrenrecensies heeft Everybody's Talking About Jamie 8 grote theaterprijzen gewonnen, waaronder de UK Theatre en WhatsOnStage® Award voor beste nieuwe musical en de Attitude Culture® Award 2017. Daarnaast is de show genomineerd voor 5 Olivier® Awards.   
De muziek uit de musical is van Dan Gillespie Sells, de singer-songwriter van de Britse popband The Feeling en het boek en de teksten zijn van schrijver Tom MacRae.   

Regisseur Jonathan Butterell zag de intrigerende documentaire 'Jamie: Drag Queen at 16' het waargebeurde verhaal van Jamie Campbell en zijn moeder, Margaret. Dit inspireerde hem om deze musical te creëren, een gedramatiseerde weergave van een periode in het leven van Jamie. De musical is gebaseerd op het verhaal van Jamie, bepaalde evenementen en personages zijn gefictionaliseerd.   

Broadway in Carré  
In de reeks Broadway in Carré worden de meest toonaangevende internationale producties exclusief in Carré gepresenteerd, in de originele Engelstalige uitvoering. In 2016 haalde Carré de musical Pippin naar Nederland. In het najaar van 2017 was het toneelstuk The Curious Incident of the Dog in the Night-Time gedurende twee weken te zien in een uitverkocht Carré. In maart en april 2018 werd de opvolger Sunset Boulevard gepresenteerd. Met The Book of Mormon gaat een lang gekoesterde wens van Carré in vervulling. Onder de vlag Broadway in Carré brengt het theater de Broadwayervaring naar Nederland, zodat iedereen de voorstellingen kan zien zoals ze gemaakt en bedoeld zijn