Musicalnieuws.nl

Carolina Dijkhuizen is nu ook een echte Dreamgirl‏

Het gaat goed met de musical Dreamgirls. Eerder deze week werd al gemeld dat Dreamgirls van mei tot en met juli nog te zien zal zijn in het DeLaMar Theater in Amsterdam, een succesverlenging. Daarnaast werd op 19 februari, bij de laatste show van Dreamgirls in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, een nieuwe Dreamgirl officieel aan pers en publiek getoond: Carolina Dijkhuizen heeft met onmiddellijke ingang de rol van Deena James overgenomen van Pearl Jozefzoon.

Dat Dijkhuizen maanden later instapt dan de rest van de cast is echter niet te zien. Ze voelt zich duidelijk thuis in deze rol en zingt en speelt de sterren van de hemel. De rivaliteit tussen haar karakter, Deena Jones, en die andere diva, Effie White (gespeeld door Berget Lewis), is gedurende de gehele voorstelling evident aanwezig en beide dames zijn vocaal ook volledig opgewassen tegen elkaar. Het gevolg is een vocaal stukje vuurwerk, waar de vonken van afspatten. Ook de rest van de cast gaat mee in dat hoge niveau. Hoofdrolspelers Aïcha Gill, Edwin Jonker en (hij vooral) Clayton Peroti overtuigen en komen samen met de rest van de cast over als een geoliede machine.
 
Dreamgirls vertelt het verhaal van he Dreamettes, drie zangeressen (Effie, Deena en Lorrell) die naam willen maken in de muziekwereld. Wanneer Effie haar plaats als leadzangeres moet afstaan aan de meer commerciële Deena ontstaat er onenigheid. Maar de bom barst pas echt als manager Curtis uiteindelijk besluit Effie uit de groep te zetten.
 
Dreamgirls is de maand februari nog te zien in Zaandam en Enschede. Daarna is de musical van 1 mei tot en met 26 juli weer exclusief te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De kaartverkoop voor deze periode is inmiddels gestart.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025