Musicalnieuws.nl

Caro brengt de Efteling naar een hoger (internationaal) niveau!

Bij het binnentreden van de zaal in het Eftelingtheater is de simpele zaal zoals voorheen niet meer te herkennen. Net zoals in de attractie carrousel bevindt het decor zich in het midden van de zaal, met het publiek er rond omheen. De cast van Caro speelt de voorstelling dus voor 360 graden publiek.

Rondom het podium is er een klok gemaakt waarin de tijd wordt gedraaid en kan stil worden gezet door meneer en mevrouw Tijd.
Voor de voorstelling echt begint, wordt het publiek "opgewarmd" door een clownsact. Deze weet ons niet echt te boeien en is voor ons het enige minpuntje van de voorstelling. Gelukkig vergeten we deze clown snel en verandert hij in meneer Tijd.

Voor het musicalpubliek zijn meneer en mevrouw Tijd bekende namen: Marcel Visscher en Talita Angwarmasse, vocaal beide top! Zij zingen de liedjes in de voorstelling. helaas zijn dit geen speciaal nieuw geschreven liedjes voor de show maar klassiekers uit de popmuziek zoals ''All you need is love'', ''I believe I can fly'', ''99 Luftballons'', ''Non Non Rien A Change'' en ''When we were young'' van Adele. Daarnaast komen vele melodieën voorbij die we van de Efteling herkennen met als hoogtepunt een levend Carnaval Festival.

Caro vertelt het verhaal van de middelbare Oscar (gespeeld door Ton Peeters), die aan het begin van de voorstelling uit het publiek wordt geplukt. In de carrousel van Oscars leven ga je mee terug naar zijn jeugd, waarin Oscar op reist gaat, hij wordt verliefd, krijgt een kind en verliest zijn vrouw. Het liefdesverhaal van Oscar en zijn geliefde Eva wordt in de voorstelling uitgebeeld door meerdere koppels. Elk koppel beeldt een bepaalde fase van het leven uit. Vooral de overgang van kind naar tiener die doormiddel van een spiegel-act wordt neergezet is erg sterk. 

Het publiek wordt meegenomen in een droomballet van regisseur/choreograaf Stanley Burleson in een indrukwekkende scene die enkel door dans en beweging wordt verteld. Een rouwende Oscar en zijn dochter pakken hun leven weer op en dansen in de regen, die in prachtige patronen neervalt. Hier ondersteunt het spektakel het verhaal en is Caro dan ook op zijn mooist.

Met als doel een internationaal publiek aanspreken, bevat Caro weinig tekst en wordt er vooral gesproken met losse woorden en uitdrukkingen in een mengelmoesje van talen. Waar in de eerste helft van de voorstelling vooral het acrobatiek centraal staat, wordt in de tweede helft meer het levensverhaal van Oscar pas duidelijk. Wat wel de gehele show staat als een huis is het waanzinnige decor ontworpen door Joris van Veldhoven. Van begin tot einde kom je ogen te kort. Vanuit alle hoeken van de zaal komen decorstukken en attributen op. Het gebruik van de elementen water en vuur, waar de Efteling ook om bekend staat, maakte de show af.

Caro is mooi en meeslepend. Als avondje uit lijkt Caro misschien wat minder aantrekkelijk met een aanvangstijd van half 7 en een kortdurende show van 75 minuten, maar het is zeker de moeite waard. Niet alleen de zaal, maar de hele voorstelling is totaal anders dan wat de Efteling tot zover heeft laten zien. Echter past het wel in het plaatje van de Efteling en overstijgt de hooggespannen verwachtingen van vorige voorstellingen.

Of je al in de buurt bent of er speciaal heen moeten rijden: kom naar Caro en laat je verrassen!

Door Sonny Monster

Kijk HIER voor ons fotoverslag