Musicalnieuws.nl

Cabaretier Alex Ploeg komt met nieuwe voorstelling

Na zijn succesvolle toneeldebuut in Wie is er bang voor Virginia Woolf? en de vliegende start van zijn populaire podcast De Hete Brij, keert cabaretier Alex Ploeg komend najaar terug naar zijn stand-up roots. Met deze nieuwe show Unplugged maakt hij wegens succes van zijn twee vorige programma’s de overstap naar de grote zaal om zo een nog groter publiek te kunnen bereiken.

Vanaf najaar 2024 tot en met mei 2025 is hij te zien in theaters door het land; de première vindt plaats op 12 december 2024. De kaartverkoop is vandaag gestart via www.alexploeg.nl.
“Unplugged is een cabaretvoorstelling over machteloosheid, ons onvermogen om te gaan met de complexiteit van de problemen waar we voor gesteld worden. Ik heb nog nooit ergens voor gevochten, ik ben conflictvermijdend en wil soms het liefst verdwijnen. Wat dat betreft is het onhandig dat ik voor zulke grote zalen ga staan.” - Alex Ploeg

Alex Ploeg: Unplugged
Na twee hilarische shows, een sterrenregen en twee nominaties voor de Neerlands Hoop gaat Alex Ploeg met zijn derde solovoorstelling Unplugged terug naar zijn stand-up roots; slechts gewapend met microfoon en gitaar. Dicht bij zichzelf, ongepolijst, zonder franje.
Alex steekt overal zijn kop in het zand, behalve in het theater. Harde grappen, persoonlijke verhalen, absurde sketches en meeslepende gitaarliedjes komen in hoog tempo op je af. Alex fileert zichzelf en de wereld op ongekend hilarische wijze.

Regie: Jan-Paul Buijs
Foto campagnebeeld: Mark Engelen

Alex Ploeg
Alex Ploeg (1985) is cabaretier, acteur en tekstschrijver. Hij is lid van Comedytrain en regelmatig te zien in Toomler. Hij werd door de Volkskrant gekozen tot hét Comedytalent en door NRC als één van de ‘meest veelbelovende cabaretiers van het decennium’.

Alex bedacht en maakte het satirische sketchprogramma Klikbeet, hij was te zien in tv-programma’s als Zondag met Lubach, Dit Was Het Nieuws en Last One Laughing (LOL), in 2024 maakte hij zijn toneeldebuut in het veelgeprezen stuk Wie is er bang voor Virginia Woolf? Met Bas Hoeflaak en Sanne Wallis de Vries. Ook maakt hij wekelijks met Christine de Boer en Pepijn Schoneveld de hilarische podcast De Hete Brij.

Bekijk de volledige speellijst op www.alexploeg.nl

Producties Musical 2.0 - 2024/2025