Musicalnieuws.nl

Cabaretgroep NIET SCHIETEN! schiet raak met hun TIJD VOOR EEN TRIO

“Tijd voor een Trio!” van cabaretduo NIET SCHIETEN! beleefde op donderdag 16 november 2017 hun première in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp en MusicalNieuws mocht meegenieten.

Cabaretgroep “Niet Schieten!” heeft zijn sporen verdiend, zo wonnen ze als trio in 1994 de jury- en publieksprijss van het Cameretten Festival en wonnen ze de tweede prijs in het Amsterdams Kleinkunst Festival. Het trio bestond destijds uit Arend Edel, Erik Jobben en Maarten Hennis.

In 2012 besloot Erik Jobben uit Niet Schieten! te stappen en zijn Maarten Hennis en Arend Edel als duo verder te gaan. Na de shows “Vrouwen willen maar één ding” en “Kusje erop” hebben ze nu besloten om een totaal andere richting op te gaan en hebben er een vrouw bij gehaald.

De keuze viel op Esmee van Kampen die bekend staat om haar komische timing. Al voor haar afstuderen straalde ze in de hoofdrol van Hairspray als Tracy Turnblad, waar zij een nominatie voor ontving voor de John Kraaijkamp Musical Award in de categorie “Aanstormend Talent”. Na Purper, mocht zij de hilarische Zuster Maria Patrica spelen in de musical Sister Act. Ook daarin eiste ze alle positieve aandacht op.
Maar ook in films en op tv zagen we haar stralen. Voor haar rol in de televisieserie Familie Kruys werd zij ook alom geroemd en haar veelzijdigheid komt naar voren in haar rollen in “Komt een man bij de dokter”, maar noem haar nooooit “het meisje van de PLUS” want dan zal ze je héél duidelijk vertellen dat zij een actrice is en vooral overal boodschappen doet!
In haar audities voor Niet Schieten! moest zij vooral laten zien, niet alleen musicalspeelster te zijn en kreeg ze lastige opdrachten om toch vooral niet te “musical” te lijken. Of het nou wel of niet musical klinkt, Esmee kan prachtig zingen en vult Maarten en Arend perfect aan.

Niet alleen in zang vullen de drie elkaar perfect aan, maar ook de rest van de show is het genieten. Met name de gezichtsexpressies zijn om te smullen.

Het decor van deze show stelt de oefenruimte voor van Niet Schieten! met daarin wel een hele keuken, maar geen normaal toilet. In de keuken bakken ze gezamenlijk tijdens de voorstelling een appeltaart, die aan het eind van de voorstelling aan een aantal gelukkige bezoekers in de zaal wordt aangeboden. Wel moet er uitgekeken worden welke vork er gebruikt wordt om te eten… Om te weten wat wij daarmee bedoelen moet u zeker deze voorstelling gaan bekijken!

“Tijd voor een Trio” staat garant voor een avond onbedaard lachen en als u van cabaret houdt, is dit zeker een voorstelling die u niet mag missen!

Kijk HIER voor de speellijst en ga mee lachen!

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025