Musicalnieuws.nl

C-c-c'mon, c-c-c'mon – ga mee met getalenteerde en enthousiaste groep naar Be More Chill

Be More Chill, de roman van Ned Vizzini is bewerkt tot musical door Joe Iconis en Joe Tracz. Joe Tracz schreef een boek en Joe Iconis maakt hierbij de muziek en teksten Na shows op off-Broadway en off-West End is de show nu ook in het Zonnehuis in Amsterdam te zien, maar let op, de show is wel geheel Engels gesproken.

Verhaal
Jeremy Heere is maar een gemiddelde tiener. Dat wil zeggen, totdat hij 'The Squip' ontdekt, een kleine supercomputer die belooft hem alles te brengen wat hij het liefste wil: een date met Christine, een uitnodiging voor het coolste feest van het jaar en een kans om het leven in zijn New Yorkse buitenwijk te overleven. Jersey middelbare school. Maar is het het risico waard om de populairste jongen op school te zijn? Be More Chill is gebaseerd op de roman van Ned Vizzini.

De getalenteerde en enthousiaste cast van "Be More Chill" bij HEA Productions brengen de personages uit de musical tot leven: Ethan Rajanayagam speelt de rol van Jeremy, de hoofdpersoon van het verhaal. Zijn vertolking van Jeremy is vol energie en hij weet zowel de humoristische als de emotionele aspecten van het personage goed over te brengen. Zijn stem is erg sterk, in deze vocaal erg lastige en uitdagende rol.
Alissa Kos vertolkt de rol van Christine Canigula, de liefdevolle en naïeve crush van Jeremy. Haar zang en acteerwerk brengen het personage tot leven en ze weet de juiste balans te vinden tussen kwetsbaarheid en kracht.

Op zondag 2 juli zagen wij Seraphim Gumede in rol van Michael Mell, de beste vriend van Jeremy. Seraphim is de understudy, maar dit hebben wij op geen enkel moment gemerkt. Hij weet de gevoelige en emotionele kant van Michael op een ontroerende manier te portretteren en zijn stemgeluid past goed bij de nummers van het personage.
De rol van de SQUIP, een ingebeelde computermicrochip die Jeremy helpt populair te worden, wordt gespeeld door Philippe Bernay. Hij weet de manipulatieve en charismatische aard van de SQUIP op overtuigende wijze neer te zetten en voegt een intrigerend element toe aan de voorstelling. Vooral zijn gezichtsuitdrukkingen zijn meesterlijk.

Als Brooke de vriendin van Jeremy wordt op overtuigende wijze neergezet door Brittany Sanders. Vocaal geeft zij een geweldig visitekaartje af en wij zullen wel zeker nog veel van deze dame gaan horen. De macho Jake wordt geportretteerd door Mats de Winter, hij doet dit met veel humor en heeft regelmatig de lachers op zijn hand. Tsnatee Elisa als Jenna beweegt over het toneel alsof ze nooit anders doet. Haar dans en zang vallen positief op, maar ook haar expressies zijn heerlijk!
Ook Evelien Vermeulen maakte indruk als Chloe, zeker als je weet dat zij understudy voor de rol is! De andere getalenteerde performers zijn Michael Schilder als Jeremy’s vader, Ties Jansen als Rich, Simon Biton als Mr. Reyes de docent en Lauren Maxwell die diverse ensemblerollen voor haar rekening neemt.

HEA Productions gebruikt bij deze voorstelling slechts enkele decorstukken en verder wordt er gebruik gemaakt van projecties om locatie en verdere informatie duidelijk te maken.

Met de komische en boeiende Be More Chill levert HEA Productions met combinatie van een getalenteerde cast en een goed uitgevoerde productie zorgt voor een boeiende en meeslepende theatervoorstelling.

Be More Chill is volgend weekend (7,8 en 9 juli) nog te zien! Zorg dat je deze show niet mist en kijk HIER voor kaartjes

Kijk HIER voor ons fotoverslag en kijk voor meer foto’s op onze facebookpagina

 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025