Musicalnieuws.nl

Buurman & Buurman gaan kamperen, genieten voor jong en oud

Zondag 6 oktober vond in Theater de Veste in Delft de première plaats van de Tsjecho-Slowaakse kinderpoppen-animatieserie. Met deze voorstelling maakt Buurman & Buurman hun jubileum want met deze nieuwe show staan ze inmiddels voor het vijfde seizoen op rij in de Nederlandse theaters. Voor zowel de kinderserie als de theatershow wordt dezelfde succesformule gebruikt. Beide buurmannen gaan klussen, maar dit gaat vaak op een grappige manier volkomen de mist in. Soms denken ze dat iets lukt, maar lukt het vaak toch niet. Is het uiteindelijk toch opgelost, dan roepen ze enthousiast ''A je to!''.

De twee acteurs; Casper Gimbrère en Iwan Dam zijn goed op elkaar ingespeeld en weten de kleintjes prima te vermaken met hun slapstick scenes. Het hoogtepunt voor de kinderen zijn de (voor ons) voorspelbare momenten waarop er met de auto vaak ''per ongeluk'' getoeterd wordt, de buren samen op zoek zijn naar lawaai en daarbij 6x om de specht in de boom lopen of een grote straal water die uit de vijver recht in het gezicht beland. Ondanks dat er veel grappige momenten inzitten zijn er ook een aantal spannende momenten voor de kleinere en wat gevoelige kinderen; er komt een boze beer langs die hun marshmallows steelt en wanneer het stormt en spookt 's nacht op de camping zitten de kinderen dan ook binnen een aantal seconde op schoot bij hun ouder/verzorger.

Tussen de dialogen door werd er hier en daar een lied gezongen, soms net wat te lang om de aandacht van de kinderen vast te houden. Echter zaten de kinderen zo weer in het verhaal wanneer de twee buren interactie met ze hadden. De interactie met de kinderen bij het eind applaus viel ook goed waarbij de kinderen de buren gedag konden zeggen, een tekening konden geven of zelfs even konden knuffelen. Daarnaast viel het ons op dat er veel aandacht is besteed aan het decor en de rekwisieten (door Ascon de Nijs). Dit werkt goed en is zeker een pluspunt voor de show. 


Zowel voor als na de show konden de kinderen zich prima vermaken en was er genoeg te doen. Voor de show konden er tekeningen/knutselwerkjes gemaakt worden in een groepje, er was een ''clown'' die ballonnen maakte in welk dier je maar wilde (en hoe!) of je kon je laten schminken. Daarnaast was de bar geopend en stond er voor de kinderen genoeg limonade op de tafels. Na de show was er een afterparty met KidsDJ, de tijd vloog voorbij en voor je het wist zat de middag er weer op. Bij het naar huis gaan kregen de kinderen een leuke goodiebag mee naar huis met leuke en herkenbare Buurman & Buurman spulletjes die ze nog lang aan deze middag doen herinneren.

Buurman & Buurman gaan kamperen is eigenlijk precies wat je ervan verwacht. De kinderen lachen en vinden het geweldig en de ouderen lachen (stiekem) hard mee. 

Door Sonny Monster
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025