Musicalnieuws.nl

Bumba komt in beweging met zijn eigen knuffelgym

Vanaf 4 september is er op Youtube en de gratis Studio 100 GO app een nieuwe Bumba reeks te zien, compleet in het thema van bewegen. In tien nieuwe afleveringen gaan verschillende duo’s aan de slag met simpele, maar eenvoudige en leuke turnoefeningen om op een positieve en plezierige manier samen bewegen te stimuleren

Maar knuffelgym...wasdana?
‘Knuffelgym met Bumba’ is een reeks waarin Bumba peuters en kleuters, samen met een volwassene, aanzet tot leuke turnoefeningen. Alle oefeningen worden in goede banen geleid door Bumba en zijn vrienden!

Tijdens knuffelgym staat samen bewegen, tijd maken voor elkaar en plezier beleven zonder prestatiedruk centraal. Via speelse oefeningen wordt de basismotoriek van kinderen gestimuleerd. Daarnaast staat de band tussen kind en volwassenen centraal. De oefeningen zijn gebaseerd op de bewegingspedagogiek van Veronica Sherborne.

Geniet vanaf 4 september iedere week van een nieuw filmpje van “Knuffelgym met Bumba” op het Bumba YouTube kanaal en de gratis Studio 100 GO app.

Bumba heeft op YouTube in totaal meer dan 500K abonnees.

Het belang van bewegen
Uit cijfers van het Nederlands Jeugd Instituut is gebleken dat overgewicht onder kinderen aan het stijgen is. Recent onderzoek van Kind en Gezin bevestigt dat deze trend zich ook bij Vlaamse peuters doorzet. Sporten is daarom heel erg belangrijk, ook bij de hele kleintjes. Omdat er vaak passief naar content wordt gekeken, stimuleert Bumba juist om actief mee te doen met het programma.

https://studio100.com/be/nl/algemeen/bumba-knuffelgym