Musicalnieuws.nl

Buiten de lijnen, het mysterie Mondriaan

In de muziektheatervoorstelling Buiten de lijnen, het mysterie Mondriaan duikt theatermaakster en actrice Julika Marijn met pianist en componist Rembrandt Frerichs in het woelige privéleven van de kunstenaar wiens 150e geboortejaar dit jaar uitgebreid gevierd wordt. Mondriaan was een groot muziekliefhebber en ritme is cruciaal in zijn werk. Van deze (muzikale) zoektocht naar de mysterieuze kunstenaar, zijn we als publiek getuige. Van 11 t/m 16 oktober, 29 & 30 oktober in St. Aegtenkapel

Zijn ‘Victory Boogie Woogie’ wordt wel ‘De Nachtwacht’ van de 20e eeuw genoemd. Op dit schilderij van Piet Mondriaan zijn we getuige van work in progress en tegelijkertijd zien we een meesterwerk. De Amersfoortse schilder hoort thuis in het rijtje van de grootste kunstenaars van ons land: Rembrandt, Van Gogh, Vermeer en ... Mondriaan. Door kennis te maken met verschillende personages uit zijn leven, visuals en nieuwe muziekcomposities leren we met andere ogen kijken naar een genie dat zichzelf keer op keer opnieuw wist uit te vinden.
 
11 t/m 16, 29 & 30 oktober in St. Aegtenkapel. Dit programma is onderdeel van #mondriaan150.
 
Algemene informatie
Kaarten voor Flint zijn 24 uur per dag op www.flint.nl te bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Tel. 033 4 229 229.
 
Meer info via: https://flint.nl/informatie/wij-zijn-flint/samenwerkingen/mondriaan-150/

Producties Musical 2.0 - 2024/2025