Musicalnieuws.nl

Buiten de Grenzen van Volle Zaal Producties stelt de hokjesgeest ter discussie

Hokjes. Er gaat waarschijnlijk geen uur voorbij dat we niet in hokjes denken. Soms komt het denken in hokjes ons goed uit, willen we bij een bepaald "hokje" horen en ontlenen we daar zelfs een beetje ons bestaansrecht aan (denk aan Oranje gekleurde vakken op de tribunes tijdens de winterspelen); maar als hetzelfde vak op die tribune gevuld wordt door alleraardigste "cheerleaders" uit Noord Korea dan deinzen we terug en vinden we dat apart.

Denken in hokjes (of dat nou religie, geaardheid, huidskleur, nationaliteit of wat dan ook is) maakt ons kleingeestig en doet ons terugtrekken binnen de grenzen van ons eigen kleine landje, maar tegelijkertijd zorgt het voor ordening, regelmaat en structuur. En veiligheid, zo vindt Claudon Compartiment in de musical "Buiten de Grenzen".
 
"Buiten de Grenzen" is de nieuwe productie van Volle Zaal Producties, die ons vorig jaar aangenaam verraste met de musical Geheugendief. In deze nieuwe productie van de hand van Jean-Paul Duijst-Bergervoet (script en regie) en Jacob de Groot (muziek) bevinden we ons in het stadje Zwijnenpan, waar binnenkort verkiezingen worden gehouden voor een nieuwe burgemeester.
 
Claudon Compartiment is één van de kandidaten. Hij is groot voorstander van de hokjesgeest mentaliteit en wil Zwijnenpan omvormen tot Categoria, een stad waarin iedereen vreedzaam samenleeft binnen hun eigen hokjes. Steun krijgt hij daarbij van zijn vrouw Claudette en zijn kinderen Claudillia en Claude. In Huize Eendracht, waarin diverse bevolkingsgroepen samenleven, stuit hij echter op weerstand. Onder leiding van bewoner Sam, een bewoner met een intersekse conditie, willen de bewoners van het huis een revolutie ontketenen, die uiteindelijk zal leiden tot een spectaculaire ontknoping.
 
Woensdag 21 februari jl. kreeg de verzamelde musicalpers alvast een voorproefje van "Buiten de Grenzen"en konden wij alvast kennismaken met de personages. Een veelbelovend voorproefje, waarbij we een aantal scenes en liedjes te zien kregen in de opmaat naar de ontknoping van het stuk.Duidelijk een stuk met een ander karakter dan Geheugendief, zo bleek al bij het eerste nummer dat we hoorden. Maar wel weer een stuk dat aanzet tot denken, in overeenstemming met de uitgangspunten van Volle Zaal Producties: vermaak met een boodschap!
 
Met uitzondering van Sabina Linschoten, die de rol van de Poolse Angelina op zich neemt, bestaat de cast dit jaar verder uit nieuwe gezichten: Sofie Aartsma, Rick Duijst-Bergervoet (ook verantwoordelijk voor de vormgeving), Stacey Krens, Claudia Neeft, Amber Sluis en Joep van Weert.
 
Buiten de Grenzen is op 2 en 3 juni van dit jaar drie keer te zien in Theater Kikker in Utrecht. Meer informatie, ook over de kaartverkoop, kun je vinden op http://vollezaalproducties.nl/buitendegrenzen/
 
Kijk HIER voor onze fotoreportage van de perspresentatie van Buiten de Grenzen.

Producties Musical 2.0 - 2024/2025