Musicalnieuws.nl

BTS De Derde Akte geeft les hogere wiskunde in Theory of Relativity

De ‘Theory of Relativity’ is een vrolijke en ontroerende kijk op onze verrassend onderling verbonden levens. Of je nu allergisch bent voor katten, verliefd bent voor de eerste of de tiende keer, een kind van gescheiden ouders bent of gewoon een uniek individu: zowel de cast als het publiek herkent zich zeker in deze musical. BTS De Derde Akte speelde op 29 mei de generale repetitie van deze voorstelling en MusicalNieuws was hiervan getuige.

De ‘Theory of Relativity’ is een musical van de hand van Neil Bartram (met muziek van Brian Hill). De musical doet onderzoek naar het idee dat alle mensen nauw met elkaar verbonden zijn, constateert dat onze persoonlijke reizen ingrijpende gevolgen kunnen hebben voor degenen met wie we in contact komen en leert ons om van ons vreemde intieme partners te maken. Door middel van liedjes en monologen creëert de cast een reeks personages wiens levens elkaar kruisen terwijl ze de ontluikende mysteries en avonturen in het bijna-volwassen leven onderzoeken. 

De cast neemt je met enorme enthousiasme mee met de verhalen van hun karakters. Het duurt even voordat de karakters aan elkaar gekoppeld kunnen worden, maar uiteindelijk maakt de scene in de nagelsalon alles duidelijk. De scenes worden afgewisseld met serieuze en komische stukjes. Helaas zijn door het enthousiasme de teksten tijdens deze generale repetitie niet altijd even goed verstaanbaar.

Deze succesvolle musical speelde al in honderden zalen over de hele wereld en wordt dit jaar voor het eerst in Nederland ten tonele gebracht door BST De Derde Akte. De eerste Nederlandse vertaling komt van de hand van theater- en filmmaker Bas Koedood. De voorstelling werd gespeeld door dé studenten- theatervereniging van Breda met: Alyssia in ’t Groen, Fleur Donkers, Juul Lemmen, Kristie Koehof, Liedewij Luyken, Nanda Dolman, Nard Swolfs, Pauline Ingen Housz, Rachel Sommers, Ricardo van Heeswijk, Robbin Punt en Sven Bäcker.

Jaarlijks worden er een aantal voorstellingen geproduceerd, zowel bestaand als zelfgeschreven; voor en door studenten. Er is Engels en Nederlandstalig toneel, musical en andere theater gerelateerde activiteiten. De leden houden zich buiten hun studie om bezig met acteren, techniek, artistieke en zakelijke aspecten van producties. Plezier en ontwikkeling staan centraal en theater is wat ons bindt.

Door Jennifer Hoffmann

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025