Musicalnieuws.nl

Broadway aan de Amstel scoort wederom 5 sterren nu met Sunset Boulevard

Wat te doen als je carrière voorbij is en je wilt er zelf niet aan? Wat als de wereld je roem niet meer erkent, maar je wel genoeg geld hebt om je werkelijkheid zo te vullen dat je dat zogenaamd niet weet. Norma Desmond probeert nog een keer waan en werkelijkheid te mengen tot ze besmeurd en de weg kwijt haar final cut beleefd.

Koninklijk Theater Carré zit vol spanning te wachten op dit verhaal uit 1950 met alle theatrale pracht en praal die erbij hoort en gaat na afloop terecht uit zijn dak.  Groots en meeslepend, prachtig decor en een live spelend 16 koppig orkest. Een grote cast, geweldige kostuums, mooie speciale effects, hier is aandacht en liefde aan besteed en geen enkele poging om het tijdloos te maken.  We vliegen de geschiedenis  in en zullen dat weten ook. Ook aan de casting.  Ria Jones trekt werkelijk alles uit de kast om haar personage neer te zetten. Helaas moet zij zich na dit indrukwekkende begin terugtrekken als de ziekte haar tijdens haar “With One Look” volledig nekt.

Na een showstop werd omgeroepen dat Fiona O’Carroll de rol van Norma Desmond van Ria Jones over zal nemen. Fiona O’Carroll speelt de rol fantastisch en heeft een prachtige, warme stem. Een van hoogtepunten is haar slotscene, waarin de werkelijkheid van journalisten in haar verwarde geest filmopnames zijn en het publiek ademloos wacht op de oplossing van dit pijnlijke drama.

Danny Mac is een innemende doch zeer opportunistische  Joe Gillis.  De chemie tussen hem en Fiona O’Carroll is net zo onovertuigend als die zou moeten zijn.   Zij wil hem, hij wil haar niet maar heeft haar nodig, en zo manipuleren ze elkaar dat het een lieve lust is. Toch is het de butler die van ons vijf sterren krijgt. Wat een stem!

Sunset Boulevard is oorspronkelijk een film noir. Een ook in de musialversie van Andrew Lloyd Weber  worden de filmwetten van het genre vastgehouden:  een verteller en hoofdpersonen die in een bedreigende wereld leven vormen de vaste elementen, en zo blijft de musical dicht bij de film.  Daarbij maakt het gebruik van projecties die op sommige momenten de oorspronkelijke film mooi dichtbij brengen.

Groots, meeslepend, adembenemend, het publiek is volkomen gelukkig en cast en orkest worden luidkeels bejubeld. Fiona O’Carroll krijgt een terecht verdient overdonderend applaus, van de zaal en van haar collega’s. Sunset Boulevard is een onverwacht cadeautje en nog tot en met 8 april te zien in Koninklijk Theater Carré. Kijk HIER voor kaarten

Door Elise Kant

Kijk HIER voor ons fotoverslag van het slotapplaus en HIER het fotoverslag van de presentatie

Producties Musical 2.0 - 2024/2025