Musicalnieuws.nl

Brahim en Giovanni Kemper maken stam Pocahontas compleet

In het Capitole in Gent stelden producenten James Cooke en Bob Jennes de volledige cast van Pocahontas de Musical voor. Silke Mastbooms (The Voice-finaliste) neemt de hoofdrol op zich, met Juan Gerlo als John Smith aan haar zijde. Uitgezonderd. bracht eerder het bejubelde “Aladdin” naar de theaters.

Aladdin-hoofdrolspeler Giovanni Kemper verovert dit keer een rol als Yuwa, de broer van Pocahontas. Een opvallende naam in dit gezelschap is artiest-presentator Brahim Attaeb. Hij zal de rol van de vader van Pocahontas vertolken. Overige namen van de hoofdcast zijn Ivan Pecnik, Kobe van Herwegen en Junes Callaert.
 
Regisseur Jaak Lema benadrukt dat deze musical een Vlaamse versie is van het indiaanse meisje dat verliefd wordt op de blanke man John Smith. Zij leert hem dat de aarde meer is dan enkel bezit. Wanneer er een oorlog uitbreekt tussen de kolonisten en de indianen, wordt John gevangengenomen. Hun liefde zal als wapen in deze strijd dienen. Het waargebeurde verhaal is eerder al door Disney vertolkt, maar de versie van Uitgezonderd. zal weinig overeenkomsten hebben met die versie. Er zal geen wasbeertje te zien zijn zoals bij het Disney-verhaal en Pocahontas zal niet van een rots afspringen. Het zal een eigen creatie zijn die het publiek zal laten lachen en tevens naar de keel laat grijpen. Dit is iets wat James en Bob graag in hun musicals stoppen.
 
De voorstelling zal een leeftijdsadvies van 6+ krijgen en exclusief in Gent te zien zijn. James Cooke gelooft sterk hierin: “Antwerpen lijkt het centrum van de musical, maar Gent ligt centraler tussen Oost- en West-Vlaanderen.” Hij hoopt dat mensen die vorig jaar Aladdin gezien hebben, naar Gent komen om deze musical van dezelfde makers te zien.
 
Pocahontas de musical zal vanaf 4 april 2020 exclusief in het Capitole in Gent te zien zijn tijdens de hele Paasvakantie.
 
Door: Samantha Brouwers
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025