Musicalnieuws.nl

BOV maakt indruk met de jubileum voorstelling Aïda

Voor Stichting BOV is het een bijzonder seizoen omdat zij 65 jaar bestaan. Dit jubileum wordt gevierd met de musical AIDA. De Disney musical is geschreven door Elton John en Tim Rice en het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige opera van Verdi. Op vrijdag 5 april was de première maar wij mochten woensdag al genieten van deze versie van de klassieker

AIDA speelt zich af in het Egypte van de farao's, dat in strijd is met het buurland Nubië. Tijdens een expeditie op vijandelijk gebied neemt de Egyptische legerkapitein Radames een groep vrouwen gevangen waaronder de beeldschone Aida. Radames weet dan nog niet dat Aida de dochter van de koning is. Wel is hij op slag onder de indruk van haar. Hij schenkt haar als slavin aan zijn verloofde, prinses Amneris. Wat niet mag, gebeurt toch: Aida en Radames worden hopeloos verliefd op elkaar. Zonder het te beseffen roept Radames daarmee het noodlot over hun drieën af… 

In de moeilijke rol van Aïda zien wij Roosje Hendrickx. Ze speelt deze rol met verve. Vocaal zeker een uitblinker, maar staat in haar spel ook zeker haar mannetje. Een terechte hoofdrol voor dit multitalent. 
Amateur Musical Awards winnaar Albert-Jan Verhees mag dit jaar laten zien dat hij van alle markten thuis is. Zo gaat het macho mannelijke karakter van Radames hem ook super goed af. 
Annemarie Paulusse mag de rol van Amneris spelen en dat is haar eerste hoofdrol bij de BOV. Ze speelt deze rol erg mooi. Ze laat goed de diepgang kanten zien van een op het eerste oog wat oppervlakkig persoon als Amneris. 
Zoser wordt gespeeld door Marcel van As. Hij heeft een aantal pittige nummers te vertolken maar het gaat hem vlekkeloos af. Zeker het tegengas van Albert-Jan in “Zo vader zo zoon” is erg mooi, twee waardige acteurs. 
In de rol van Radames' Nubische bediende Mereb zien wij Jos Groffen. Het nummer “O, ik ken u” brengt hij erg goed. Zeker in de Nubische volksmomenten komt het karakter van Mereb goed naar voren. Zijn samenspel met Jorina Verhees in de rol van Nehebka is erg mooi. Jorina Verhees mag in deze show laten zien welke kwaliteiten ze in huis heeft. Van geweldig dansen tot prachtig zingen, ze laat zien dit allemaal te kunnen.

Stichting BOV is een groot gezelschap, wat in producties als Aida zeker extra dimensie geeft aan het verhaal.
De hoofdrolspelers worden bijgestaan door een ijzersterk ensemble bestaande uit: Joost Jongerius, George Stander, Koen van Dongen, André Verstijlen, Marc van Lanen, Wietske Huismans - van Overveld, Marit van Reijen, Monique de Groot, Lonneke van Broekhoven, Julia Dierikx, Nienke van Loon, Esmay Deleij, Lenny Winkel - van Kaam, Diana van der Wegen, Andrea Dierikx, Ben Broek, Brigit Fasen, Casper Eggermont, Deirdre Desta, Ellen Buijs – Verschelden, Ellen Goddrie, Elly Doggen, Eva Dierikx, Evelien Hoogeveen, Jessica van de Kasteele, Jorn Huismans, Joyce de Jong - de Kramer, Karlijn Brouwers, Kim van Dessel, Ludwig Erentreich, Mariska van Meurs, Myrthe Langerak, Rodney den Broeder, Roy Franssen & Yarilijne Raaijmakers.

Stichting BOV viel de afgelopen jaren in de prijzen bij de landelijke Amateur Musical Awards. Zo wonnen zij met de musical Petticoat onder andere de award voor Beste Musical en met de musical The Wiz de award voor Beste Musical Comedy. Ook dit afgelopen jaar was de stichting genomineerd voor hun opvoering van de Producers en ze deden het weer!
De vormgeving is ook zeker iets waar de BOV goed inzicht in heeft. Van een multifunctioneel en prachtig decor tot geweldig passende kostuums. Niet voor niets dat ze vorig jaar de Amateur Musical Award wonnen voor Beste Vormgeving/Toneelbeeld. Als het aan ons ligt is een nominatie minstens weer aan de orde.

Stichting BOV speelt de musical AIDA nog van 10 tot 14 april op de planken van theater De Maagd. Helaas zijn alle voorstellingen uitverkocht, maar mocht je toch aan een kaartje komen…. GAAN!!

Kijk HIER voor ons fotoverslag en hou onze facebookpagina in de gaten voor meer foto's

Producties Musical 2.0 - 2024/2025