Musicalnieuws.nl

Boskoop viert 800 jarig bestaan met nieuwe musical

Op 23 maart kwamen de cast en creatives voor het eerst bij elkaar en presenteerde zichzelf op een unieke locatie en MusicalNieuws was hierbij aanwezig.

De aanwezigen werden welkom geheten door de oud Burgemeester van Boskoop, Coos Rijsdijk. Hij vertelde trots over het jubileum en de plannen om er iets bijzonders van te maken. Jan Tekstra, (die o.a. ook voor Maan, Tabitha, Liesbeth List, Andrea Bocelli en Marco Borsato schreef), maakte het script en gaf zijn hulp aan de songs:
De muziek wordt een scheutje klassiek en een beetje pop met een vleugje dweilorkest. Als voorproefje kregen van wij het lied “Kom over de Brug” te horen, door Ben Cramer en Tess Merlot en waren daarvan onder de indruk.
De cast bestaande uit Ben Cramer, Tess Merlot, Frédérique Sluijterman van Loo, Erik Breij en Jary Sluijter kwamen per boot in deze prachtige locatie aan.
 
De Schone van Boskoop:
Van Boskoop tot New York, hoe een klein dorp de wereld veroverde. Een theaterproductie over een typisch Nederlands dorp dat een speler van wereldformaat werd. Boskoop ken je van de uitdrukking ‘over de brug komen’, die refereert aan de jaarlijkse betaaldag van de kwekers, die daadwerkelijk de brug over moesten voor hun betaling. Boskoop is het grootste boomkwekerijgebied van Europa, wat inhoudt dat jouw tuinplanten en zeker de bomen voor je deur waarschijnlijk hier vandaan komen; dankzij de Boskoopse vrouwen werd de aardbei rond 1600 op grote schaal in Nederland geïntroduceerd; en vergeet vooral niet de wereldwijd bekende geel/rode appel ‘Schone van Boskoop’, die in de volksmond ook wel de ‘Goudrenet’ wordt genoemd. Dit jaar viert Boskoop zijn meer dan 800! jarig bestaan, waarvan deze voorstelling een van de activiteiten is. 
 
De Schone van Boskoop is vanaf 16 juni te zien in het Flora Theater is Boskoop. Kijk HIER voor kaarten.
 
Kijk HIER voor ons fotoverslag
 
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025