Musicalnieuws.nl

BOB DYLAN, De Songs, De Mythe Judy Blank en Yorick van Norden eren iconische muzikant

Er is geen artiest te bedenken die zo tot de verbeelding spreekt als Bob Dylan. In 2016 ontving Robert Allen Zimmerman als eerste muzikant ooit de Nobelprijs voor de literatuur. Hij kwam deze prijs vervolgens niet zelf ophalen. Het is typerend voor het muzikale genie. Yorick van Norden (o.a. Edison nominatie en Olifant cultuurprijs Haarlem 2019) en Judy Blank eren samen met de No-Direction Home band vanaf 30 januari in enkele Nederlandse Theaters dit genie in Bob Dylan, De Song, de Mythe.

Dylan startte zijn carrière in de jaren ’60 met het schrijven en vertolken van folksongs, maar weigerde zichzelf te laten bestempelen als boegbeeld voor een hele generatie en zich op een voetstuk te laten plaatsen door zijn fans. Zo heeft hij als wereldster tegen wil en dank ook een behoorlijke mystiek rond zijn persoon opgebouwd en bracht zijn following regelmatig op het verkeerde been. De erkenning is er door de jaren heen niet minder op geworden en zijn rijke songcatalogus leed er ook niet onder.


Tijdens deze avondvullende voorstelling zullen de artiesten de mythe trachten te ontrafelen. Zijn carrière, zijn roerige, maar mysterieus privéleven met ups en downs. Het gaat natuurlijk vooral om zijn aansprekende song oeuvre gebracht door de nieuwe lichting van Nederlandse songwriters/muzikanten die schatplichtig zijn aan het repertoire. Naast de mooie verhalen, zullen bekende songs worden gebracht die zowel door Dylan zelf als ook door veel andere artiesten zijn vertolkt., waarbij e.e.a. zal worden ondersteund met audio visuele middelen. Wie kent “Make You Feel My Love” van Adele of “All Along The Watchtower” van Jimi Hendrix niet?


Naast hits als Like A Rolling Stone, It Ain’t Me Babe, Mr. Tambourine Man, Lay Lady Lay, Hurricane, A Hard Rain’s A Gonna Fall, The Times They Are A Changin’, Blowin’In The Wind en I Want You, Just Like A Woman en Mighty Quinn zullen er ook onbekendere nummers voorbijkomen waarbij deze omlijst zullen worden door verhalen en anekdotes.


“The No Direction Home Band” bestaat uit, Maarten Kooijman (Johan), Danny van Tiggele (Mr. And Mississippi), Paul Bond en Wouter Tol (uit de Indie band Dandelion). Zij zullen worden geflankeerd door de hoofdvocalisten Yorick van Norden en Judy Blank. De singer- songwriter timmert nationaal en internationaal momenteel flink aan de weg.


Yorick van Norden en Judy Blank eren samen met de No-Direction Home band vanaf 30 januari in enkele Nederlandse Theaters dit genie in Bob Dylan, De Songs, de Mythe. Meer info via https://bobdylandesongsdemythe.nl/

Producties Musical 2.0 - 2024/2025