Musicalnieuws.nl

BMT Producties brengt ‘Big Fish’ in nieuwe Nederlandse vertaling: inschrijvingen audities geopend

Nadat BMT Producties (voorheen het Brabants Muziek-Theater) vorig jaar de musicalthriller ‘The Visit’ in een succesvolle tournee voor het eerst naar de Nederlandse theaters bracht, pakt het Schijndelse gezelschap in het najaar van 2024 opnieuw groots uit met de spectaculaire familiemusical ‘Big Fish’, in een gloednieuwe Nederlandse vertaling.

‘Big Fish’ neemt je mee in het grootser-dan-grootse verhaal van Edward Bloom. Een man die een buitengewoon leven leidt, als we zijn fantastische verhalen mogen geloven. Vol enthousiasme vertelt hij zijn zoon Will over al zijn spectaculaire avonturen vol heksen, weerwolven, reuzen en een echte zeemeermin. Maar wanneer Will op het punt staat zelf een kind te krijgen en op datzelfde moment zijn vaders gezondheid snel achteruitgaat, hoopt hij hem oprecht beter te leren kennen. Was zijn vader alleen maar een enorme fantast? Of schuilt er toch ergens een kern van waarheid in alle heldenverhalen…?

‘Big Fish’ is een Broadway-musical naar de roman van Daniel Wallace en de film van Tim Burton. De prachtige muziek is gecomponeerd door Andrew Lippa (‘The Addams Family’, ‘The Wild Party’). Teksten zijn van John August met een Nederlandse vertaling van André van Hest, die ook voor de regie tekent. De productie staat muzikaal onder de kundige leiding van Sander Vredenborg, die naast de cast ook het live-orkest zal dirigeren. Vocal coach Sofie Dirkx en choreograaf Ariste Alosery maken het conservatoriumgeschoolde artistieke team van ‘Big Fish’ compleet.

Met audities op 18 en 28 juni en 2 en 5 juli is BMT Producties op zoek naar gedreven, getalenteerde en enthousiaste zangers, acteurs en dansers (m/v/x) vanaf 18 jaar. Er kan zowel voor hoofdrollen als voor ensemble en dans geauditeerd worden. Wekelijkse woensdagavondrepetities starten na de zomer, de tournee langs diverse Zuid-Nederlandse theaters volgt in oktober en november van 2024. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden voor de audities op: www.bmtproducties.nl

Producties Musical 2.0 - 2024/2025