Musicalnieuws.nl

Bloedstollende musical The Visit voor het eerst naar Nederland

Een bijzondere musical zet dit najaar voor het eerst voet op Nederlandse bodem. Geen grote landelijke theaterproducent maar een regionaal musicalgezelschap heeft de exclusieve rechten verkregen om de Weense musical The Visit [script: Christian Struppeck, liedteksten: Wolfgang Hofer, muziek: Moritz Schneider & Michael Reed, originele producent: Vereinigte Bühnen Wien] naar Nederland te halen.

Met een uitgebreide theatertour door het zuidoosten van het land en een immense cast van 49 spelers ondersteund door een 29-koppig orkest pakt Het Brabants Muziek-Theater deze unieke productie groots aan. Woensdagavond vond de castpresentatie plaats.

The Visit vertelt het bloedstollende verhaal van de miljardair Claire Zachanassian, die na ruim 40 jaar terugkeert naar het verarmde stadje Güllen en de wanhopige inwoners twee miljard euro biedt op één enkele voorwaarde: de dood van haar jeugdliefde Alfred. Een overweldigende muzikale sneltrein van geldzucht en paranoia volgt, afgewisseld met emotionele flashbacks naar wat was en wat had kunnen zijn.
Hoofdrolspeelster Valeska Poismans treedt in de voetsporen van musicalicoon Pia Douwes, die Claire speelde in de Duitstalige producties van de op het toneelstuk ‘Der Besuch der alten Dame’ van Friedrich Dürrenmatt gebaseerde musical. “Claire is een geweldig uitdagende rol om te mogen spelen”, vertelt Poismans. “Het is een harde vrouw die gedreven wordt door diepe wraakgevoelens over het onrecht dat haar is aangedaan, maar na het weerzien met haar jeugdliefde ontstaat een tweestrijd tussen wraak en vergeving. Is er nog hoop voor de twee, of is Alfred’s lot bezegeld? Hopelijk zal het dilemma dat Claire de inwoners van Güllen stelt ook ons publiek aan het denken zetten. Waarvoor zou jij kiezen: geld of geweten? Ik ben er denk ik zelf ook nog niet uit!”

In samenwerking met Vereinigte Bühnen Wien, licentiehouder van wereldberoemde titels als ‘Elisabeth’, ‘Tanz der Vampire’, ‘Rebecca’ en ‘Mozart’, brengt meervoudig Amateur Musical Award-winnend theatergezelschap Het Brabants Muziek-Theater dit tijdloze verhaal over liefde, bedrog en wraak nu naar Nederland in een vertaling van regisseur André van Hest.

De Nederlandse première van The Visit vindt plaats op zaterdag 3 oktober in Theater De Lievekamp in Oss. De musical toert vervolgens langs theaters in Waalwijk, Nijmegen, Uden, Venlo, Breda en Veldhoven, om eind november af te sluiten in Veghel.

Kaarten zijn te verkrijgen via www.brabantsmuziektheater.nl
SPEELLLIJST THE VISIT
Theater de Lievekamp (première)     Oss                  za 3 oktober 2020
Theater de Leest                                Waalwijk         za 10 oktober 2020
Stadsschouwburg Nijmegen              Nijmegen        do 29 oktober 2020
Theater Markant                                Uden               za 31 oktober 2020
Theater de Maaspoort                       Venlo               za 7 november 2020
ChasséTheater                                   Breda              do 12 november 2020
Theater de Schalm                             Veldhoven       za 21 november 2020
Theater de Blauwe Kei                      Veghel             za 28 november 2020