Musicalnieuws.nl

Bijna première voor “Delphi, de musical” geproduceerd door de Maatjes

Precies een maand geleden ontvingen we een vraag van Esther de Koning, werkzaam bij Theater Cool Kunst en Cultuur in Heerhugowaard. Of wij misschien “iets” konden komen spelen in de maand juni voor 30 man publiek. Nadat de versoepeling was aangekondigd ontstonden er direct leuke plannen bij theater Cool voor een programmering en werd er ook gedacht aan de amateurs. Een hele mooie kans, die de Maatjes dan ook met beiden handen hebben aangegrepen.

“Iets” produceren in zo’n korte tijd met alle beperkende corona maatregelen en adviezen, dan denk je al gauw aan een liedjesprogramma. Echter daar ligt onze kracht niet, want zeg je de Maatjes, dan zeg je musicals. En dus zijn we de uitdaging aan gegaan om een bestaande musical te brengen, dat wat heel veel amateur gezelschappen in Nederland al jaren met zoveel passie en enthousiasme doen.

Binnen één weekend werden de rechten geregeld, een cast uitgenodigd, kwam de techniekploeg rond en hadden we het theater in zijn nieuwe opzet al bezocht en het decor doorgesproken. We schoten uit de startblokken, hobbels moesten overwonnen worden en het stuk werd in drie zaterdagen gerepeteerd (met uiteraard nog heel wat uurtjes thuisstudie) en op 1,5 meter.

Drie voorstellingen in totaal gaan er gespeeld worden op 25 en 26 juni en deze waren binnen een paar uur al uitverkocht. Om de mensen in de wachtrij te helpen, maar ook mensen van buiten de regio of in de risicogroep een kans te bieden deze show te zien wordt er een livestream aangeboden. Op 25 juni kun je vanaf 20:15 live meekijken, met een exclusief voorprogramma vanaf 20:00. Kun je die dag niet, dan bestaat er ook de mogelijkheid om een link te ontvangen om het later terug te zien. Ticketprijs is € 10,00 en kan via de website van het theater gereserveerd worden. Hiermee ondersteun je niet alleen de Maatjes, maar vooral ook de creatives en de crew die belangeloos aan dit project mee werken.

Delphi, een musical (geschreven door Allard Blom, muziek van Rhody Matthijs en Gerbrand van Kolck in opdracht van de Frank Sanders Akademie – eindexamenklas 2006) vol liefde, wijsheid en bedrog,
maar op veilige afstand!

De Maatjes
Gerbrand van Kolck
Ineke de Geus

https://www.coolkunstencultuur.nl/theater/programma/het-orakel-van-delphi-livestream/?e=54105

Producties Musical 2.0 - 2024/2025