Musicalnieuws.nl

Bewust worden van je houding door Body Language

Op zondag 15 januari 2017 ging de vrolijke voorstelling "Body Language" in theater Velsen in IJmuiden in première en MusicalNieuws was er getuige van.

Is de lichaamstaal de enige echte taal? Volgens de voorstelling Body Language wel en communiceren wij slechts voor 5% met woorden en voor de rest met ons lichaam. Wat inhoud dat lichaamstaal dus als echt de belangrijkste taal is. Het begint al bij de eerste ontmoeting en het geven van een handdruk! Hoe wordt de hand geschud en wat doe je met de rest van het lichaam?

Uitleg over dit alles wordt gegeven in een workshop van anderhalf uur. De workshop wordt gegeven door de altijd innemende Alexandra Alphenaar en Joey Ferre, winnaar van de zoektocht “Op zoek naar Tony Manero”. Samen zoeken zij naar een proefkonijn voor deze workshop in de zaal.

Na het stellen van een aantal vragen, zoals: "Wie is er nog vrijgezel?", "Wie van deze vrijgezellen zou geen vrijgezel meer willen zijn?" en "Wie is er op dit moment werkeloos?", lijkt Alfred van den Heuvel wel de Überloser te zijn. Hij blijkt daarom geschikt om de workshop lichaamstaal te volgen en hem wordt beloofd om uiteindelijk met een baan en een vrouw naar huis te gaan.
Alfred van den Heuvel is een meester in het trekken van heerlijke veelsprekende gezichten en blijkt ook een fantastisch leerling te zijn. Alphenaar en Ferre schakelen steeds van docent naar karakter in het leven van Van den Heuvel en doen dit erg overtuigend. Het is steeds op elk moment duidelijk wie wat speelt zonder dat ze kleding of iets dergelijks wisselen.

De vertaling van Allard Blom is erg goed en door de regie van Paul van Ewijk verliest de voorstelling op geen enkel moment vaart en overtuiging.
Dit alles in een uiterst vernuftig, maat toch redelijk simpel decor van Joris van Veldhoven, maakt het een voorstelling die voor een heerlijke avond vol lachwekkende en vaak herkenbare situaties zorgt.

Kijk hier voor de speellijst en kijk hier voor ons fotoalbum
 
Musical 2.0 audities juni 2024