Musicalnieuws.nl

Bettina Holwerda en Renée van Wegberg vlammen in #PERFECT

In de musicals Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en Wicked was Bettina Holwerda nog de understudy van hoofdrolspeelster Renée van Wegberg. In het theaterconcert #PERFECT staan de twee musicalactrices eindelijk eens samen op het toneel. Met herkenbare verhalen, mooie liedjes en grappige anekdotes geven ze een inkijkje in hun levens als moderne vrouw, moeder en ondernemer.

,,Kijk, kinderen hebben is het allermooiste dat er is”, zegt Bettina Holwerda over de voorstelling. ,,Een fantastische partner daarbij maakt het nog mooier. En als je carrière dan ook nog eens als een speer gaat, maakt dat het helemaal fantastisch. Je zou zeggen #PERFECT. Maar als je weer eens te laat bent voor een afspraak en je hebt donkere wallen van een gebroken nacht . Of je staat stiekem chocola te eten achter de deur van het keukenkastje, uit het zicht van de kinderen, dan voelt het toch allemaal een beetje anders. Een beetje minder perfect.”
 
Met een flinke dosis zelfspot bezingen Bettina Holwerda en Renée van Wegberg de mooie en de iets minder mooie kanten van het leven. Over het hebben van kinderen in de leeftijd 1 tot 16, een succesvol huwelijk, scheiden, een samengesteld gezin en het runnen van een onderneming. Over loslaten en omdenken, zeg maar. Serieus waar nodig, maar met veel humor en zelfspot. En bovenal met veel mooie muziek.
 
Bettina Holwerda (43) en Renée van Wegberg (38) zijn beide niet onbekend in het theater. Bettina Holwerda is meer dan de vrouw van Jim Bakkum en speelde onder meer in Mamma Mia, Grease, Hair, Fame en Belle en het Beest. Naast haar theaterwerk is ze een grote hit op Instagram en wordt Holwerda door haar unieke zelfspot gezien als één van de leukste moeders van Nederland. Renée van Wegberg won twee Musical Awards voor de beste vrouwelijke hoofdrol in Liesbeth List en Fun Home.
 
Het duo vult elkaar perfect aan met Renée van Wegberg als aangever en Bettina Holwerda als afmaakster. Naast de grappen en grollen en mooi liedjes is er ook ruimte voor een serieuze toon, wanneer de twee vrouwen vertellen over hun miskramen. Het hoofdstuk bevalling levert de meeste lachers op. Het nummer ‘Ring of Fire’ van Johnny Cash heeft na het zien van #PEFRECT een hele andere betekenis.
 
Regel een oppas, ga lekker achterover zitten, adem in, adem uit en geniet van #PERFECT avondje uit. Want goed beschouwd is het leven, juist met al zijn hobbels en dalen, eigenlijk toch best wel #PERFECT
 
#PERFECT: gezien op vrijdag 10 februari in het DeLaMar Theater Amsterdam

Kijk HIER voor ons fotoverslag

Producties Musical 2.0 - 2024/2025