Musicalnieuws.nl

Best of musical & opera zorgt voor kippenvelmomenten

Wie denkt dat musical en opera totaal andere theatervormen zijn, heeft het mis. De genres hebben meer raakvlakken dan menigeen denkt. Musical is een zangspel dat zich aan het eind van de negentiende eeuw ontwikkelde uit de operette, de komische opera en de vaudeville. Liefhebbers van musical en opera kwamen vrijdag 20 en zaterdag 21 november goed aan hun trekken in De Doelen bij ‘Best of Musical & Opera’.

Musicalsterren Simone Kleinsma en Linda Wagenmakers en talent Terence van der Loo betoverden samen met operasterren Henk Neven en Karin Strobos een muisstil De Doelen. Het vijftal werd begeleid door het Rotterdams Philharmonisch orkest en ondersteund door studenten van muziektheater Codarts. Deze studenten zorgden in de foyer van De Doelen al voor een warm welkom door de gasten te begroeten met enkele musicalnummers. Ensemblezang is een vast onderdeel van het curriculum en in ‘Best of Musical & Opera’ kregen de studenten een podium om hun talenten te etaleren. 
 
Dirigent Hans Leenders, Kleinsma, Wagenmakers, Van der Loo, Strobos en Neven schotelden het publiek een mooie avond voor met highlights uit de meest geliefde musicals en beroemdste opera’s. Hoogtepunten volgden elkaar op: Linda Wagenmakers met "Summertime" uit Porgy and Bess en ook Simone Kleinsma met haar versie van Kiss of the Spider Woman, maar vooral het blokje uit The Phantom of the Opera zorgde voor kippenvel. Het intro van de pijporgel was adembenemend en indrukwekkend. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest maakte duidelijk dat een live-orkest nooit mag verdwijnen uit de Nederlandse theaters. Een musical of opera of een andere theatervorm is zoveel mooier met een live-orkest dan met een muziekband.