Musicalnieuws.nl

Bertrie Wierenga schittert als Annet: een ijzingwekkend goed debuut in Musical de Tocht!

Sinds oktober is de musical “De Tocht” te zien in het Friso Theater in Leeuwarden, echter was het op zaterdag 18 november ook nog een feestelijke dag, namelijk de première van Bertrie Wierenga als Annet, een van de hoofdrollen in deze musical.

"De Tocht" is een verhaal dat plaatsvindt op het ijs van de legendarische Elfstedentocht. Een groep van vijf vrienden - Annet, Sjoerd, Pieter, Rene, en Kristien - samen, hun jeugdige belofte herinnerend om ooit gezamenlijk de tocht te trotseren en het Elfstedenkruisje te veroveren. Helaas verliest de vriendengroep elkaar in de loop der jaren uit het oog. Belofte maakt schuld, zeker aangezien één van de vrienden een geheim bij zich draagt, waardoor er veel meer op het spel staat dan enkel het halen van het kruisje.

Bertrie speelt haar alternate première als Annet in deze voorstelling, zij wordt daarin bijgestaan door Wolter Weulink als Sjoerd, Theo Martijn Wever als Pieter, Sandra Jonkman als Kristien en Boy Ooteman als Rene. De vijf vrienden zijn vanaf het begin zichtbaar verbonden met elkaar en Kristien besluit een uitgebreide documentaire te maken over hun deelname aan De Tocht Der Tochten, echter raakt de hele vriendengroep elkaar kwijt door de drukke start, zo is iedereen toegewezen op hun eigen doorzettingsvermogen en op deze manier gebeuren er avonturen die wellicht anders nooit gebeuren.

Met Bertrie in de hoofdrol waait er een frisse wind in deze musical, aangezien dit haar musical debuut is. De geboren Friezin kennen de meeste mensen via GTST, maar ze liet tijdens deze musical zien dat ze ook perfect in het musicalvak kan. Naast het ‘gebruikelijke’ zang, dans en acteren, komt er in De Tocht nog een extra discipine bij, namelijk schaatsen en ook dat gaat Bertrie enorm goed af. Ze opent de show, al schaatsend én zingend, daardoor is de toon duidelijk gezet voor deze middag, de zang is sterk en ze brengt deze rol enorm goed over. Ze weet perfect waar de stiltes in het spel moeten vallen en daardoor komt ook dit erg sterk over. Voor Bertrie én de uitverkochte zaal een fantastische middag!

Musical “De Tocht” is t/m 2024 te zien in het Friso Theater in Leeuwarden!
Tickets zijn te koop via: https://spektakel.musicaldetocht.frl/

Door Quinty Jasmijn

Kijk HIER voor ons fotoverslag
 

Producties Musical 2.0 - 2024/2025