Musicalnieuws.nl

Benefietconcert Pia Douwes & Friends voor stichting Wellhalo

Volgende week maandag, 16 oktober 2017, geeft Pia Douwes een eenmalig en uniek benefietconcert onder de titel Pia Douwes & Friends voor de stichting Wellhalo in de Stadsgehoorzaal in Leiden. De vrienden die Pia Douwes zal ontvangen zijn Stanley Burleson, Jeroen Phaff, Tony Neef, Marleen van der Loo, Naomi Adriaansz, Tim Welvaars, Bert van der Brink, Charllotte Karlsted en musicalgezelschap Otis uit Leiden. Het is de enige keer dat Pia dit jaar in Nederland op het toneel te zien is!

De opbrengst van dit benefietconcert gaat naar de stichting Wellhalo. Deze stichting werd in April 2014 opgericht met als doel schoon water te leveren aan de bevolking van Gambia. Water is een primaire levensbehoefte en een eerste vereiste voor een gezond leven en daar schort het nogal aan in Gambia. De traditionele waterputten met generator die in sommige dorpen al jarenlang gebruikt worden, lopen op olie en daar is meestal geen geld voor. Dus slibben ze dicht en vormen een bron van besmettelijke ziekten, doordat allerlei insecten, en met name de malariamug, hier hun eitjes leggen. Een nieuwe, duurzame waterput, die op zonnepanelen werkt, is relatief duur, ongeveer € 7.500, maar gaat lang mee. Daarnaast brengt de stichting Welhalo structurele verbeteringen aan, zoals het restaureren van de brug of het opzetten van een medische post. www.wellhalo.com
Alle artiesten worden begeleid door het voor deze avond speciaal samengestelde Wellhalo-orkest, onder leiding van Bernd van den Bos, dat verder bestaat uit Frank auf dem Brinke, Tim Brandsen en Erick Douwes.

Datum : Maandag 16 oktober 2017
Tijd : 20.00 uur
Locatie : Stadsgehoorzaal, Breestraat 60, 2311 CS Leiden Kaarten : www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl of telefonisch via 071 516 3881 (ma t/m za tussen 13:00 - 18:00 uur)