Musicalnieuws.nl

Ben Thompson en Peter Storm laten Elvis Presley weer leven

Elvis Presley leeft veertig jaar na zijn overlijden nog altijd in de harten van velen voort. Door zijn looks, iconisch kapsel, heupbewegingen, maar vooral dankzij zijn muziek groeide de Amerikaanse zanger en acteur tot één van de meest significante culturele iconen van de twintigste eeuw uit.

The King of Rock and Roll overlijdt op 16 augustus 1977 op 42-jarige leeftijd aan een hartstilstand. Toch is hij nog altijd springlevend en worden zijn hits als Heartbreak Hotel, Love Me Tender, Jailhouse Rock en In The Getto nog steeds veelvuldig gedraaid.
 
De makers van het succesvolle ‘Elvis’ 80th Anniversary Concert’ vonden het weer de hoogste tijd voor een nieuw Elvis spektakel. In de Rijswijkse Schouwburg ging vrijdag 14 april ‘We Remember Elvis Presley’ glansvol in première. Het concert was de aftrap voor een theatertour van drie maanden in Nederland.
 
Ben Thompson (Europe’s Tribute to Elvis Champion in 2013 en Tupelo’s Ultimate Elvis Champion in 2014) gaf voor de pauze een ijzersterke show weg. De 24-jarige Brit lijkt sprekend op Elvis in zijn jongere jaren en niet alleen qua uiterlijk, maar zeker ook qua stem.
 
Pete Storm (Europe Master Champion) stond in de tweede akte op het podium en ook deze Brit bracht Elvis weer figuurlijk tot leven. Storm, die al tien jaar een ETA (Elvis Tribute Artist) is, had iets meer interactie met de toeschouwers en zong zelfs spontaan ‘happy birthday’ voor een jarige enthousiaste mevrouw. Ze werd niet alleen toegezongen, maar kreeg ook een felbegeerde rode sjaal. Op een roze wolk verliet ze de zaal en met haar vele anderen.

Voor ons fotoalbum kijk HIER

Voor de speellijst kijk je HIER

Producties Musical 2.0 - 2024/2025