Musicalnieuws.nl

Belle en het Beest: Echte schoonheid zit van binnen

Echte schoonheid zit diep van binnen; zo vertelt het bijzondere verhaal van de dertiende sprookjesvoorstelling van Van Hoorne Entertainment: Belle en het Beest De Musical! Na een moeilijk corona jaar en vele verschoven voorstellingen, ging deze nieuwe versie van het bekende sprookje op zaterdag 30 oktober in première in theater de Meerse in Hoofddorp.

Het hele dorp is in rep en roer. Binnenkort wordt prins Dinand 21 jaar en zal dan worden gekroond tot koning. Hij mist alleen nog een koningin aan zijn zijde. De dorpsmeisjes zijn al druk bezig met hun grootse trouwplannen. Alleen Belle heeft een heel ander idee; het mooie, slimme meisje droomt van haar eigen grote avonturen buiten de dorpsmuren. Wat moet zij nu met een man? Intussen bereikt het grote nieuws ook het tovenaarshuisje van Titus en Fien. Maar, wacht eens even... als de prins koning wordt, zal Fien nooit de machtigste vrouw van het land kunnen zijn! Samen met Titus bedenkt ze een verschrikkelijke vloek: de prins verandert in een lelijk beest. Zal hij ooit nog de ware liefde vinden of blijft hij voor altijd een afzichtelijk monster? 

In één van de meest romantische volkssprookjes spelen Sita Vermeulen én Bettina Holwerda afwisselend de rol van Belle. Sita mocht de première spelen en dit deed zij fantastisch. Haar prinsessen uitstraling en haar lieve stem passen dan ook erg goed bij dit slimme en sprankelende karakter.
Prins Dinand wordt vertolkt door Kick Spijkerman. Een verrassende toevoeging aan het van Hoorne team. Zijn geweldige stem deed ons verbazen en zijn heerlijke mimiek helpt het publiek goed meeleven met zijn verhaal. Natuurlijk komt ook in dit kleurrijke koninkrijk het altijd populaire, groene tovenaarsduo Titus & Fien tevoorschijn. Uiteraard zorgen zij weer voor een flinke dosis goede humor voor jong én oud! Michael van Hoorne & Ester van Santen kennen elkaar dan ook door en door. En hun komische chemie is dan ook van een enorm hoog niveau. Stijn Mac Gillavry is een bekende naam in dit gezelschap. Ondanks dit weet hij ons altijd te verbazen. Komisch een heerlijke toevoeging en zijn soepele dansbewegingen helpen hem opvallen in het geheel. Eefje Jansen, Sandy Huisman en Rick van Stalle spelen de dorpsbewoners. Allen stralen op het toneel. De heerlijke choreo’s worden moeiteloos uitgevoerd en de grappen worden leuk verteld.

Zoals altijd bij van Hoorne wordt de focus natuurlijk gelegd op de kinderen. Daarom mogen ze ook dit jaar verkleed komen in de allermooiste kostuums. Doe mee aan de Sprookjesverkleedwedstrijd en maak kans op een betoverend sprookjespakket. Na afloop van de voorstelling kunnen zij dan ook met alle acteurs op de foto tijdens een uitgebreide meet & greet.

Met ruim 125.000 bezoekers per theaterseizoen zijn de magische familiemusicals, waaronder De Kleine Zeemeermin en Doornroosje, al vele jaren échte publiekstrekkers. Belle en het Beest De Musical is zeker een goeie en verrassende toevoeging aan dit al geweldige rijtje.
Belle en het Beest is van 9 oktober 2020 tot en met 27 juni 2021 te zien in het theater.

Kijk HIER voor ons fotoverslag en kijk voor meer foto's op onze facebook-pagina

Producties Musical 2.0 - 2024/2025